Høstens tapas 


Min 10 personer
Braisert slagside av svin med soya og chili (s,si)
Limemarinert Lange servert med dillmarinert fennikel (F)
Gresk inspirerte kjøttboller med tzatziki (m,si,sp)
Ovnsbakte småpoteter med friske urter.

Kjøkkenets utvalg av spekemat fra inn og utland
betesalat toppet chevre og ristede mandler (M,nøtter)
Hjemmerøket laks i biter servert med pepperotkrem (F, M)
Skagenrøre laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Scampi marinert med chili og ingefær (SR, )
Tomat salat servert gresskarkjerner og balsamicosirup (M, SI)
Bondeomelett med potet og løk toppet med marinert fetaost (m,E)
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Merkeforklaring: M=Melkeprodukter, SR=skalldyr, B=bløtdyr, F=Fisk, P=peanøtter,
E=egg, S=soya, SM=sesam, SI=selleri, SP= sennep, L=Lupin, ST=Sulfitt/svoveldioksid

Høstens koldtbord

Min. 10 personer
Hjemmelagede karbonader med karamellisert løk

Pølser fra Metervare pølsemakeri servert med stekt sopp fra Østmarka
Honning- og timian marinerte stykker av kyllinglår (ST)

Hjemmerøket laks i biter (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagenrøre av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med sennep og friske urter (SP)
Kjøkkenets utvalg av spekemat fra inn og utland
Betesalat toppet chevre og ristede mandler (M)
Rotgrønnsaker marinert med sennepsdressing (Sp, SI)
Tomat salat med gresskarkjerner og balsamicosirup (SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 455,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.19
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 385,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 415,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 155,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 47,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 48,-
Viner fra kr. 445- pr flaske (kr. 95,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Lunsjmeny oktober

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem
med agurk toppet med ørretrogn.
Kr. 190,- (SKALLDYR,GLUTEN,HVETE,FISK)

 

Bulgursalat med blomkål i variasjon, marinert kvede toppet med fetaost.
Kr. 185,- (GLUTEN, LAKTOSE, SENNEP)

 

Slaktebiff servert med salat fra Korsvold gård og syltet sopp fra Østmarka toppet med løk relish smaksatt med sennep.
Kr. 195,- (GLUTEN,SENNEP)

Salat med Livechekylling med syltet sopp fra Østmarka, høstens epler toppet med sprøstekt bacon fra Rakkestad
Kr. 235,- (SENNEP)

Karbonadesmørbrød med karamellisert løk toppet med hjemmelaget pikkels og hjemmelaget remulade.
KR. 190,- (GLUTEN, SELLERI, EGG, SENNEP)

Dagens smørbrød fra kjøkkenet
Kr.185 ,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Tårnhusets husmann UKE 42, byttes hver uke og spør din servitør hva vi har.
Kyllingballotin med quinoa, stekt sopp, sauterte gulrøtter og aspargesbønner. Veloutesaus.

Kr. 195,- ( )

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Søtt:

Marinerte plommer med hjemmelaget anisiskrem toppet med sprø kjeks
Kr 125,-(GLUTEN,LAKTOSE,EGG, )

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (M)

Bare lyst på litt søtt, hva med 3 stykk trøfler
Kr. 85,- (M, ST)


Barnas lunsj:

Ostesmørbrød på hjemmebakt brød med jarlsbergost, skinke fra Svartskog servert med salat, agurk og tomat
Kr. 85,- (M, E, HVETE, SM, SP)

2 store pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker.
Kr. 95,- (E, M, HVETE)

Karbonade med stekte poteter og salat.
Kr.105.-

A la carte oktober

Tårnhusets Høstmeny
Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør, fra kl. 15.00 søndager

Forretter:
Einebærgravet hjort servert med pistasjemulsjon, appelsinbakt svartrot samt havtorn.
Kr. 155,- (NØTTER, EGG)

Løjrom kalix (25 g) servert på potetvaffel smaksatt pepperrot
samt lett syltet løkringer og dillrømme
Kr. 235,- (GLUTEN, LAKTOSE, FISK)

Høstens beter og sopp i variasjon servet med
sprø Tronfjell skinke samt bringebær emulsjon
Kr. 135,- (EGG,SENNEP)

 

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 165,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Hovedretter:
Uer servert med Bouillabaisse, julienne grønnsaker samt sitrusbresert purreløk med puffet svor
Kr. 295– (SELLERI,SKALLDYR,FISK )

Breiflabb servert med ingefær- bulgur, gresskar tagliatelle
samt oksebuljong toppet med sort kålchips.
Kr. 335,- (GLUTEN, FISK, SELLERI)

Bresert lammeskank med høstens tomatiserte grønnsaksragu og potetpure
smaksatt brunet smør (denne retten tar 20 min)
Kr. 305,- (SELELRI, LAKTOSE)

Rosastekt indrefilet av dåhjort servet med sopp
fra Østmarka med kremet viltsaus samt rødvinstrekt pære.
Kr. 395,- (LAKTOSE, SELLERI)

Kjøkkensjefens rett satt sammen av høstens råvarer.
Til dagens pris. (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Tårnhusets husmann UKE 42, (byttes hver uke spør din servitør hva vi har).
Kyllingballotin med quinoa, stekt sopp, sauterte gulrøtter og aspargesbønner. Veloutesaus.

Kr. 195,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 225,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Bakt blomkål i farge kombinasjon servert med auberginepure
Kr. 215 ,- (SELLERI)

Desserter:
Sjokoladeganache fulgt av bringebærgele og kransekake.
Kr. 145,- (HVETE, LAKTOSE, NØTTER)

Solbærmousse servert med lakris sirup samt brownie crumble
Kr. 145,- (LAKTOSE,GLUTEN,EGG,NØTTER)

Tårnhusets Eclair med høstens plommer servert med anisiskrem fra egen maskin
Kr. 135,-(GLUTEN,LAKTOSE,EGG)

2 kuler sorbet fra egen maskin servert med høstens frukter og bær.
Kr 115,-

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 155,- (M, HVETE, RUG, NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 85,- 4 stk (M, ST, E, HVETE, NØTTER)

Hjemmelaget vaniljeiskrem fra egen maskin
servert med høstens bær og frukter.
Kr. 47,- per kule (LAKTOSE)

Barnemeny:
Ostesmørbrød på hjemmebakt brød, Jarlsbergost, skinke fra Svartskog og salat med tomat og agurk
Kr. 145,- (GLUTEN,LAKTOSE)

Halv porsjon av våre hovedretter
Kr. 195,-

Hjemmelaget karbonade med stekt gulrot, poteter og kremet saus
Kr. 175,- (LAKTOSE,SE,)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus 


LIKTE DU BRØDET VÅRT?

Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

Chefmeny

Høstens Chefmeny

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen en spennende
sesongmeny. For oktober har vi gleden av å by på:

Høstens beter og sopp i variasjon servet med
sprø Tronfjell skinke samt bringebær emulsjon
***

Breiflabb servert med ingefær- bulgur, gresskar tagliatelle
samt oksebuljong toppet med sort kålchips.
***

Rosastekt indrefilet av dåhjort servet med sopp
fra Østmarka med kremet viltsaus samt rødvinstrekt pære.
***

En liten ostetallerken med søtt og sprøtt.
***

Tårnhusets Eclair med høstens plommer servert med
anisiskrem fra egen maskin

Meny:
3 Retter kr. 635,-
4 Retter Kr. 725,-
5 Retter Kr. 815,-

Vinmeny:
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Selskapsmenyer oktober

Meny 1: Chefmeny:

Vår absolutte anbefaling av utvalgte, gode sesongråvarer, som oftest levert av lokale produsenter. Menyen egner seg godt til store anledninger og når du vil ha en helaften!

Til menyen setter vi sammen en vinpakke spesielt for å harmonere med menyen.
Større grupper anbefaler vi å kjøpe disse vinene pr flaske.

Høstens beter og sopp i variasjon servet med
sprø Tronfjell skinke samt bringebær emulsjon
***

Breiflabb servert med ingefær- bulgur, gresskar tagliatelle
samt oksebuljong toppet med sort kålchips.
***

Rosastekt indrefilet av dåhjort servet med sopp
fra Østmarka med kremet viltsaus samt rødvinstrekt pære.
***

En liten ostetallerken med søtt og sprøtt.
***

Tårnhusets Eclair med høstens plommer servert med
anisiskrem fra egen maskin

Meny:
3 Retter kr. 635,-
4 Retter Kr. 725,-
5 Retter Kr. 815,-

Meny 2
Einebærgravet hjort servert med pistasjemulsjon, appelsinbakt svartrot samt havtorn.
***

Bresert lammeskank med høstens tomatiserte grønnsaksragu
og potetpure smaksatt brunet smør
***

Sjokoladeganache fulgt av bringebærgele og kransekake.

Kr. 600,-

Meny