Tårnhusets sommermeny
Serveres fra kl. 16.00 tirsdag – lørdag
fra kl. 15.00 søndager(siste matbestilling kl. 21.00, søndager kl. 19.30)

 

Forretter:
Hvite asparges servert med hjertesalat, revet parmesan og confitert kylling fra Liveche.
Kr. 150,- (M, SMØR)

Myk risvårrull fylt med rå tunfisk og spicy majones, samt avokado og sort ris.
Kr. 145,- (E, SI)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Liten porsjon dampede blåskjell fra Trøndelag tilsmakt tomat.
Kr. 155,- (B, SMØR, ST)

Hovedretter:
Grillet entrecôte av okse servert med bakte beter, syltet løk samt spinatsalat og Rødvinssaus tilsmakt steinsopp.
Kr. 310,- (SMØR, ST, SI)

Kveite servert på artiskokkrisotto toppet med fevesbønner og aspargesbønner. Hvitløksskum.
Kr. 325,- (M, SMØR, FLØTE, ST, F)

Ovnsbakt ishavsrøye fulgt av grillet kål, syltede neper og erter. Beurre blanc tilsmakt ramsløk.
Kr. 310,- (M, SMØR, FLØTE, ST)

Husets burger av hengemørnet kjøttfe fra Nes, i eget sesambrød, med tomatsalat, vår egen ketchup og aioli, samt bacon fra Rakkestad og Jarlsberg-ost. Kr. 215,- (SM, SP, E, M, HVETE)
Pommes Frites og aioli Kr 45,- (E,SP)

Dampede blåskjell fra Trøndelag tilsmakt tomat.
Kr. 190,- (B, SMØR, ST, E)
Pommes frites og ailoli Kr.45,- (E,SP)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Tataki av Frøyalaks servert med soyavinaigrette, hummus, crisp salat og syltet løk
Kr. 185,- (S, ST)

Tårnhusets vegetar:
Urte gnocchi servert med sommerens grønnsaker og revet Comte
Kr. 195,- (HVETE, EGG, MELK)

Tårnhusets husmann:
Grillet svinnakke serveres med bakte grønnsaker frisk urte vierge og poteter.
Kr. 195,-

Desserter:
Rabarbra og jordbær kanelcrumble servert med vaniljekrem og aprikossorbet.
Kr. 135,- (M, FLØTE, E, MANDLER, HVETE)

Tindvedkrem med salt karamellsaus, sjokoladetrøffel og moreller.
Kr. 135,- (E, M, FLØTE, ST)

Baileys fudge servert med pasjonsfrukt curd og peanøtter
Kr. 135,- (M, E, NØTTER, FLØTE)

2 kuler sorbet fra egenmaskin servert med frukt og pikekyss
Kr. 110,- (E)

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 47,- pr kule (E, M, FLØTE)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt.
Kr. 149,- (M, HVETE, RUG, NØTTER, E)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt.
Kr. 89/4 stk (M, ST, E, HVETE, NØTTER)

Barnemeny:

Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og pommes frites
Kr. 175,- (M, E, HVETE, SM, SP)

Ovnsbakt torsk servert med kål og smørsaus
155,- (F, SMØR, FLØTE)

Satay kyllingspyd servert med peanøttsaus og grønn salat
Kr. 165,- (PEANØTTER,)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus. 

Cøliaki? 
De fleste retter kan gjøres glutenfrie. 

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

Høstens tapas 


Min 10 personer
Braisert slagside av svin med soya og chili (s,si)
Limemarinert Lange servert med dillmarinert fennikel (F)
Gresk inspirerte kjøttboller med tzatziki (m,si,sp)
Ovnsbakte småpoteter med friske urter.

Kjøkkenets utvalg av spekemat fra inn og utland
betesalat toppet chevre og ristede mandler (M,nøtter)
Hjemmerøket laks i biter servert med pepperotkrem (F, M)
Skagenrøre laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Scampi marinert med chili og ingefær (SR, )
Tomat salat servert gresskarkjerner og balsamicosirup (M, SI)
Bondeomelett med potet og løk toppet med marinert fetaost (m,E)
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Merkeforklaring: M=Melkeprodukter, SR=skalldyr, B=bløtdyr, F=Fisk, P=peanøtter,
E=egg, S=soya, SM=sesam, SI=selleri, SP= sennep, L=Lupin, ST=Sulfitt/svoveldioksid

Høstens koldtbord

Min. 10 personer
Hjemmelagede karbonader med karamellisert løk

Pølser fra Metervare pølsemakeri servert med stekt sopp fra Østmarka
Honning- og timian marinerte stykker av kyllinglår (ST)

Hjemmerøket laks i biter (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagenrøre av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med sennep og friske urter (SP)
Kjøkkenets utvalg av spekemat fra inn og utland
Betesalat toppet chevre og ristede mandler (M)
Rotgrønnsaker marinert med sennepsdressing (Sp, SI)
Tomat salat med gresskarkjerner og balsamicosirup (SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 455,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.19
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 385,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 415,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 155,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 47,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 48,-
Viner fra kr. 445- pr flaske (kr. 95,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

Hvite asparges servert med hjertesalat,
revet parmesan og confitert kylling fra Liveche.
(M, SMØR)

***
Ovnsbakt ishavsrøye fulgt av grillet kål, syltede neper og erter.
Beurre blanc tilsmakt ramsløk.
(M, SMØR, FLØTE, ST)
***

Grillet entrecôte av okse servert med bakte beter, syltet løk samt
spinatsalat og rødvinssaus tilsmakt steinsopp.
(SMØR, ST, SI)
***

Revet kraftkar servert på sprø grønnkål samt mandelpralin
(M, MANDEL)
***

Tindvedkrem med salt karamellsaus, sjokoladetrøffel og moreller.
(E, M, FLØTE, ST)

Meny:
3 Retter kr. 595,-
4 Retter Kr. 685,-
5 Retter Kr. 775,-

Vinmeny:
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag og søndag fra 13.00)

Tårnhusets husmann
Grillet svinnakke serveres med bakte grønnsaker frisk urte vierge og poteter.
Kr. 195,-

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 185,- (SP, SR, HVETE, RUG, M)

Tataki av Frøyalaks servert med soyavinaigrette, hummus, crisp salat og syltet løk
Kr. 185,- (S, ST)

Crisp Salat med quinoa, papaya og ristede cashewnøtter samt Confitert kylling fra Liveche. Honning-sitron vainagrette.
Kr. 178,- (SP, NØTTER)

Dagens halve smørbrød om du bare er litt sulten
Kr. 98,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Husets burger av hengemørnet kjøttfe fra Nes, i eget sesambrød, med tomatsalat, vår egen ketchup og aioli, samt bacon fra Rakkestad og Jarlsberg-ost. Kr. 215,- (SM, SP, E, M, HVETE)
Pommes Frites og aioli Kr 45,-

Dampede blåskjell fra Trøndelag tilsmakt tomat.
Kr. 190,- (B, M, ST)
Pommes Frites og aioli Kr.45,-

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Vårens 2 retters lunsj:
Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe Kr. 285,-

Dagens suppe, dagens bakst, sort kaffe Kr. 315,-

Søtt:
Rabarbra og jordbær kanelcrumble servert med vaniljekrem
Kr. 95,- (M, FLØTE, E, MANDLER)

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (E, M, FLØTE)

Bare lyst på litt søtt, hva med 3 stykk trøfler
Kr. 75,- (M, ST)

Barnas lunsj:
Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og pommes frites
Kr. 145,- (M, E, HVETE, SM, SP)

2 store pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker!
Kr. 90,- (E, M, HVETE)

AMUNDSEN

Gazpacho servert med grillet vannmelon og kongekrabbe
(SKALLDYR)

Kveite servert på artiskokkrisotto toppet med fevesbønner og aspargesbønner. Hvitløksskum.
(M, SMØR, FLØTE, ST, F)

Kanel og ricotta terte servert med aprikoser og jordbær
(HVETE, M, E)

Kr. 595,-

BAALSRUD

Tattaki tunfisk servert med teriakisaus, ristet sopp og hvite asparges samt sesam.
(S, SM, F, M)

Ytrefilet av okse fulgt av bakte beter og syltet løk samt spinatsalat og rødsvinssjy.
(M, ST, SI)

Pistasjmakron toppet med rabarbra og jordbær.
(PISTASJNØTTER, MANDLER, E, M)

Kr. 620,-

Meny