Print Friendly, PDF & Email

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.10.19
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.

Meny 1
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, og sitron (M,SR,SE)
Laks & Vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Roastbeef servert med sylteagurk og remulade (E)
Brie med frukt kompott (m)

Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple

Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 395,- pr person

 

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)
Laks & Vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Roastbeef servert med sylteagurk og remulade (E)
Brie med fruktkompott (m)

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake

Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 430,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 155,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 47,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 48,-
Viner fra kr. 465- pr flaske (kr. 98,- pr glass)
Kaffe kr. 40,- med påfyll

www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

 

Julens lunsjmeny

Julens lunsjmeny, Gamle Tårnhuset 2019
Serveres tirsdag til fredag fra 11.30 til kl. 15.30 (lørdag kl. 13.00- 15.30)

Alle retter serveres med vårt hjemmebakte brød av hvete, rug og solsikkekjerner.


Hjemmelaget leverpostei på rugbrød med bacon, sopp fra Østmarka, toppet med hjemmelaget pickels.
kr 195,-(gluten, laktose)

Ribbesmørbrød- lun ribbe på rødkål og svisker, med frisk eplesalat.
Kr. 198,-(gluten)

Tårnhusets kalkunsmørbrød med Waldorfsalat og ristede valnøtter.
Kr. 189,-(egg, gluten, laktose, nøtter)

Sildeplatte- 3 typer sild med salat, tomat og rødløk, servert med rugbrød og smør.
Kr. 185,-(egg, melk, gluten, laktose)

Husets gravlakssmørbrød servert med skarp- og søt sennepssaus og agurk.
Kr. 198,-(egg, fisk, sennep)

Kremet fisk- og skalldyrsuppe servert med laks og torsk
Kr. 235,- (fisk, skalldyr, laktose)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
kr. 195,-(skalldyr, gluten, laktose, sennep)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 235,-(gluten, laktose, fisk)

Tårnhusets juleplatte;
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
Vi anbefaler å forhåndsbestille denne, da det må påregnes noe ventetid ved a la cartebestilling.
Kr 415,- (med riskrem kr. 545,-)
Forhåndsbestilling kr. 385,- (med riskrem Kr.515,-)

Desserter og søtt
Julens søte bakst:
Kokos «makron» servert med mandarin curd smaksatt anis
Kr. 125,- (egg, gluten)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 160,- (laktose)

Vår lille konfekttallerken, godt til kaffen.
Hjemmelagede søtsaker.
Kr. 95,- (allergener kan variere)

Hjemmelaget vaniljeiskrem med vår egen sjokoladesaus
49,-/kule (egg, laktose)

Barnas lunsj på Tårnhuset:
Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 95,- (laktose)

Ostesmørbrød
Røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 90,- (laktose, gluten)

Selskapsmeny

Våre vilkår:

Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1:
Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.

Kr. 715,-

Meny 2:

Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 565,-

Meny 3:
Rosastekt andebryst fra Stange med honningmarinade, appelsin kokt kålrot, bønnegryte og buljong smaksatt nellik.
***
Pisket Nyrkrem med tyttebær, krydderkake samt bakt fiken.
Kr. 495,-

Julens tapasmeny

Min. 10 personer

Braisert svineribbe med svisker og epler (SP,ST)
Medisterpølser fra Metervare pølsemakeri (ST,HVETE,SP)
Torsk servert bakt med fennikel og appelsinsaus (F)
Ovnsbakte småpoteter

Waldorf på Tårnhus- metoden med kalkun (VALNØTTER, SI)
Rosenkålsalat med ristede hasselnøtter og granateple (HASSELNØTTER)
Tomatsild laget på huset med kapers og sylteagurk (ST)
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem (M, SR, E, SP)
Hjemmelaget leverpostei servert med sopp og bacon (HVETE, E, SP)
Sylte med rødbeter og pikkels (M)
Hjemmegravet laks servert med sennepssaus (F, SP, ST)
Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli (E,M)

Kr. 445,- ut av huset mva 15%
Kr. 475,- på huset mva 25%

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen
en spennende sesongmeny. For julen vi gleden av å by på:

Konfitert villkveite i appelsinsaus smaksatt med lakris, romansco toppet med
dillmarinert fennikel crudite og granateple

(fisk)

***
Bakt torskefilet servert med hjemmelaget lardo, spinat, appelsinkokt kålrot,
brunet smør med
hasselnøtter toppet med havtorn.
(M, F)

***
Reinsdyrmørbrad fra Nordås gård fulgt av sopp fra Østmarka,
pastinakkpuré med timian, rosenkålsalat samt enebærsaus.

(M, ST)

***
Modne, utvalgte oster fra inn og utland,
servert med kompott, nøttebrød, rugbrød og kjeks.
(M)

***
Sjokolademousse smaksatt med espresso servert med
mandarinsorbet samt kokos «makron»

3 retter: 660,-
4 retter: 765,-
5 retter: 840,-

Julens middagsmeny
Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00)

Forretter:
Rakfisk fra Haadem i Valdres, med rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 185,- (laktose, fisk)

Liten porsjon av kremet fisk og skalldyrsuppe servert med laks og torsk
Kr. 155,-(fisk, skalldyr, laktose)

 

Elgtartar smaksatt med løk, kapers og sennep samt krutonger på eget brød med timian og syltet sopp, frissésalat med Nyr.
Kr. 185,- (sennep, gluten, laktose)

3 typer hjemmelaget sild med rugbrød, flatbrød og løksalat
Kr. 169,- (fisk, gluten, sennep)

Konfitert villkveite i appelsinsaus smaksatt med lakris, romansco toppet med dillmarinert fennikel crudite og granateple
Kr. 175,- (fisk)

Hovedretter:
Ribbe fra Rakkestad, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, håndskrelte Ringerikspoteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus. 
Kr. 415,- (gluten, laktose, selleri)

Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
Kr. 565,- (fisk, laktose)

Kremet skalldyrsuppe servert med laks og torsk
Kr. 235,- (fisk, skalldyr, laktose)

Reinsdyrmørbrad fra Nordås gård, sopp fra Østmarka, pastinakkpuré med timian, rosenkålsalat samt viltsaus med einebær, ovnsbakte poteter
Kr. 380,- (selleri, laktose)

Bakt torsk med hjemmelaget lardo,  spinat, appelsinkokt kålrot, brunet smør med hasselnøtter toppet med havtorn og ovnsbakte poteter
Kr. 320,- (fisk, laktose, nøtter)

Rosastekt andebryst fra Stange med honning marinade, rødvinsbakt fiken, romanesco med andebuljong smaksatt nellik, ovnsbakte poteter
Kr. 365,- (selleri)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, med kokte Ringerikspoteter,
rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 360,- (fisk, gluten, laktose)

 

Desserter:
Ostetallerken
4 utvalgte, modne oster i varierende styrke, servert med søtt syltetøy, rugbrød og kjeks.
Kr. 165,- (laktose)

Vår lille konfekttallerken, godt til kaffen.
Hjemmelagede søtsaker.
Kr. 95,- (allergener kan variere)

2 kuler sorbet fra egen maskin servert med julas frukt kompott
Kr 115,-

Sjokolade mousse smaksatt med espresso servert med mandarin sorbe samt kokos «makron»
Kr. 145,- (gluten, laktose)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 160,- (laktose, nøtter)

Pisket Nyr krem med tyttebær, krydderkake samt honningbakt fiken.
Kr. 135,- (laktose, gluten)

Barnemeny for de minste:

Barnas juletallerken:
Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake.
Rosenkål og kokt potet.
Kr. 165,- (HVETE, M)

Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 98,- (M)

Kalkunbryst servert med rosenkål og ovnsbakte poteter
Kr. 165,- (M)

«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Kr. 49,-(E, M)

Vi serverer også alle retter på menyen i halve porsjoner og halv pris til barn under 12 år!

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske

Meny