Tårnhusets Høstmeny

Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør, fra kl. 15.00 søndager

Forretter:
Mandelpotet- skum servert med fenalår og løkvinaigrette
Kr. 145,- (M)

Røkt laksekrem, agurkgele, syltet blomkål, fritert kassava
Kr. 155,- (M, HVETE, ST)

Kylling Royal med sopp crudite, confitert kylling, sprø løk og fermentert sitron
Kr. 140,- (E, M)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Hovedretter:
Braisert bog og mørbrad av lam servert med jordskokk- variasjon, oliven og sjy.
Kr. 295,- (ST, M, SI)

Mørbrad av elg med fritert sopp fra østmarka i filo, kremet grønnkål og
rødvinssaus tilsmakt einebær.
Kr. 325,- (HVETE, E, M)

Okse ytrefilet med beter og gresskar, spinat samt rødvinssaus tilsmakt brunet smør
Kr. 305,- (M, SI)

Helstekt dorade fulgt av friterte grønnsaker og yoghurt myntesaus. Grillet sitron.
Kr. 285,- (M, HVETE)

Breiflabb servert med sautert boc soi, shitake sopp og safran-
braisert fennikel. Skalldyr beurre blanc.

Kr. 305 ,- (S, SR, M)


Tårnhusets husmann

Fårikål på tradisjonelt vis med lam fra Imsdalen
Kr. 195,-

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Vegetar: Beter og gresskar med nøtter og chevre
Kr. 185 ,- (M, PISTASJNØTTER, HASSELNØTTER)


Desserter:

Mandelmakron med sitroncurd og marsipankrem
Kr. 135,- (HVETE, M, E, MANDLER)

Sjokolade-baba-rom servert med tindved og mango.
Kr. 135 ,- (M, E, HVETE)

Hvit sjokolademousse toppet med syltet ingefær og banansorbet.
Kr. 130,- (M, E)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin med syltet pære
Kr. 135,- (E, M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 145,- (M, HVETE, RUG, NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 75/4 stk (M, ST, E, HVETE, NØTTER)

Barnemeny:

Ostesmørbrød laget med røkt skinke servert med salat og agurk
Kr. 79,- (BYGG, HVETE, M)

Sheperd´s pie gratinert med Edamer
Kr. 155,- (SI, M)

Friterte fiskepinner servert med råkostsalat og brunet smør
Kr. 150,- (M, E, HVETE)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus 

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING

Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

Tapas og koldtbord fra Gamle Tårnhuset


Høstens tapas fra Gamle Tårnhuset
OKTOBER –  2018
Min 10 personer
Røkt lysing servert med sorte oliven (F)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S, PEANØTTER)
Abondigas i ingefærsaus (SI,ST,SP)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk

Spekemat fra inn og utland.
Svineknoke terinne med sennep og kummin (SP)
Hjemme røket laksekrem med gressløk og pepperot (F, M)
Skagen laget på reker og kreps i dillkrem (E, SP, M, SR)
Tabbouleh byggryns salat, mynte, vårløk og parika (HVETE)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Chunky Hummus tilsmakt persille og hvitløk
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)
Pisket smør og husets aioli. (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Høstens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
OKTOBER –  2018

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
Confiterte kyllinglår med timian

Svineknoketerinne med sennep og kummin (S)
Spekemat fra Inn og Utland
Røket laks i skiver fra Laks og Vildt sentralen (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med majones, creme fraiche og urter (E,M)
Pastasalat laget med mynte, vårløk og paprika (HVETE)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr. 445,- på huset
Kr 425,- ved catering

Julens Tapas fra Gamle Tårnhuset
01.11.18 – 22.12.18

Braisert svineribbe med honning og sennep (SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress (ST,HVETE,SP)
Torsk servert bakt med urter og sitron (F)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Waldorf på Tårnhus metoden (VALNØTTER, SI)
Salat av syltet gulrot, kålrot og selleri (SI)
Rosenkål servert med ristede Hasselnøtter og granateple (HASSELNØTTER)
Tomatsild laget på huset med kapers og sylteagurk (ST)
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem (M, SR, E, SP)
Husets leverpostei med sopp og bacon (HVETE, E, SP)
Spekemat og seterrømme (M)
Hjemmegravet laks servert med sennepssaus (F, SP, ST)
Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli (E,M)
Kr. 435,- ut av huset mva 15%

Om ønskelig gjør vi endringer i menyen, mot et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsformer som passer i ordinær hjemmekomfyr,, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Selskapsmeny fra 20. februar

Selskapsmenyer for perioden fra 29/9 – 4/11 2018

Tlf 66 99 3000 bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* F.o.m 10 gjester og oppover ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Kjøkkensjefens
5 – retters meny

Røkt laksekrem, agurk gele,
syltet blomkål, fritert
(M,HVETE,ST)
***
Breiflabb servert med sautert boc soi, shitake og
safranstekt fennikel. Skalldyr beurre blanc.
(S, SR, M)
***
Okse ytrefilet med beter og gresskar,
spinat samt rødvinssaus tilsmakt brunet smør.
(M, SI)
***
Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
(M,HVETE,NØTTER)
***
Hvit sjokolademousse,
syltet ingefær og banansorbet
(M,E)

Meny
3 retter Kr. 590,-
4 retters Kr. 670,-
5 retters Kr. 735,-


MENY BAALSRUD

Bakte Beter og fiken samt nøtter og confitert kylling fra Liveche
***

Braisert Lammebog servert med jordskokk i variasjon og oliven. Lammesjy
***

Mandelmakron med sitroncurd og marsipankrem
Kr. 570,-

MENY AMUNDSEN

Mandelpotet skum servert med fenalår og løkvinagrette

***
Posjert Lysing fulgt av sautert boc soi, shitakesopp og safran braisert fennikel. Skalldyr beurre blanc

***
Sjokolade baba rom servert med tindved og mango
Kr. 570 ,-

 

Høstens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
OKTOBER –  2018

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
Confiterte kyllinglår med timian

Svineknoketerinne med sennep og kummin (S)
Spekemat fra Inn og Utland
Røket laks i skiver fra Laks og Vildt sentralen (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med majones, creme fraiche og urter (E,M)
Pastasalat laget med mynte, vårløk og paprika (HVETE)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr. 445,- på huset
Kr 425,- ved catering

Høstens tapas fra Gamle Tårnhuset
OKTOBER –  2018
Min 10 personer
Røkt lysing servert med sorte oliven (F)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S, PEANØTTER)
Abondigas i ingefærsaus (SI,ST,SP)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk

Spekemat fra inn og utland.
Svineknoke terinne med sennep og kummin (SP)
Hjemme røket laksekrem med gressløk og pepperot (F, M)
Skagen laget på reker og kreps i dillkrem (E, SP, M, SR)
Tabbouleh byggryns salat, mynte, vårløk og parika (HVETE)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Chunky Hummus tilsmakt persille og hvitløk
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)
Pisket smør og husets aioli. (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Fant du ikke en meny du likte?

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Lunsjmeny fra 1. oktober

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag og søndag fra 13.00)

Tårnhusets husmann
Fårikål med lamm  fra Imsdalen
Kr. 195,- (M, SI)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 185,- (SP, SR, HVETE, RUG, M)

Fritert lysing på rugbrød, servert med remulade og syltet løk
Kr. 190,- (HVETE, RUG, F, E, ST)

Club Sandwich på grillet brød med hvitløksaioli, kylling fra Liveche og bacon fra Rakkestad
Kr. 190,- (HVETE, RUG, E, SP, M)

Dagens halve smørbrød om du bare er litt sulten
Kr. 98,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Salat servert med St.Kristina spekeskinke samt Kraftkar fra Tingvoll og
honning bakte valnøtter og sennepsvinaigrette
Kr. 180,- (M, VALNØTTER, SP)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Høstens 2 retters lunsj:
Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe Kr. 275,-
Dagens suppe, dagens bakst, sort kaffe Kr. 295,-

Søtt:
Dagens søte fra våre lærlinger.
Kr. 85,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (E, M)

Bare lyst på litt søtt, hva med 4 stykk trøfler
Kr. 75 (M, ST)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE, RUG, M)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker!
Kr. 90,- (E, M, HVETE)

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Kjøkkensjefens
5 – retters meny

Røkt laksekrem, agurk gele,
syltet blomkål, fritert
(M,HVETE,ST)
***
Breiflabb servert med sautert boc soi, shitake og
safranstekt fennikel. Skalldyr beurre blanc.
(S, SR, M)

***
Okse ytrefilet med beter og gresskar,
spinat samt rødvinssaus tilsmakt brunet smør.
(M, SI)
***
Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
(M,HVETE,NØTTER)

***
Hvit sjokolademousse,
syltet ingefær og banansorbet
(M,E)

Meny
3 retter Kr. 590,-
4 retters Kr. 670,-
5 retters Kr. 735,-

Vinmeny
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Selskapsmenyer for perioden fra 1/11 – 22/12 2018

Tlf 66 99 3000 bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* F.o.m 10 gjester og oppover ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1:
Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.

Kr. 680,-

Meny 2:

Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 530,-

Meny 3:
Rosastekt andebryst fra Stange på ragu av puy linser og saltbakte rotfrukter
***
Multekrem fulgt av ristede valnøtter og krumkakecrumble
Kr. 470,-

Julens Tapas fra Gamle Tårnhuset
01.11.18 – 22.12.18

Braisert svineribbe med honning og sennep (SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress (ST,HVETE,SP)
Torsk servert bakt med urter og sitron (F)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Waldorf på Tårnhus metoden (VALNØTTER, SI)
Salat av syltet gulrot, kålrot og selleri (SI)
Rosenkål servert med ristede Hasselnøtter og granateple (HASSELNØTTER)
Tomatsild laget på huset med kapers og sylteagurk (ST)
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem (M, SR, E, SP)
Husets leverpostei med sopp og bacon (HVETE, E, SP)
Spekemat og seterrømme (M)
Hjemmegravet laks servert med sennepssaus (F, SP, ST)
Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli (E,M)
Kr. 465,- på huset mva 25%

«En stor smak av Italia»

Etter vår vellykkede studietur til Piemonte med hele personalet i våres, ønsker vi å dele smakene med våre gjester. 
Hele denne uken vil vi kun servere denne meny på kvelden og dette bør de fleste av oss få med seg! 

Meny:

Bolito misto
En klassisk nord- Italiensk rett bestående av flere typer kjøtt,
som kylling, bringe og tunge i en god kraft.

Stor Kr. 195,- Liten Kr. 130,-

Vitello Tonnato
Rosastekt kalvemørbrad i tynne skiver servert med tunfisksaus og ruccola

Kr. 145,-

Gresskar gnocci laget med salvie
Sortkål, ristede gresskarkjerner og Gorgonzolasaus

Kr. 155,-

Havabbor servert med grillet aubergine
og paprika tapenade

Kr. 250 ,-

Villsvin frikasse
Parmesan polenta

Kr. 250,-

Italienske oster

Kr. 145,-

Tartufo di Bianco
Isparfait med kirsebær, rullet i marengs.
Karamellsaus og mango

Kr. 135,-

Alle 7 rettene i en full pakke servert på tallerken og fat
Kr. 650,- pr person

 

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny