Julens middagsmeny

Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00).

Forretter

Rakfisk fra Haadem i Valdres

med rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.

Allergener: laktose,fisk,gluten

255,-

Tartar av okse

Syltet sellerirot, sjalottløk, gressløk, pepperrrot og steinsoppmajones.

Allergener: egg,sennep,gluten, selleri,sulfitt

235,-

Hjemmelaget Matjessild

Syltet løk, salat, rugcrumble og kapers.

Allergener: fisk, gluten,sennep,laktose,egg, sulfitt

220,-

Gravlakskrem

Hjemmegravet laks med eple- fennikel salat, Yuzu vinaigrette og fritert rispapir.

Allergener: fisk,laktose,gluten

235,-

Hovedretter

Ribbe fra Rakkestad

servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, håndskrelte Ringerikspoteter, hjemmelagde medisterkaker, medisterpølser fra Metervare pølsemakeri samt julesaus.

Allergener: laktose,selleri,sulfitt

535,-

Lutefisk av Lofotskrei

servert i 2 omganger, med ertepuré, bacon i fett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.

Allergener: fisk,laktose

695,-

Allergener:

,-

Hjort flatbiff fra Østerdalen

Bakt blomkål, Østerssopp fra Soppcompaniet, rosenkål og gulrotcutney. Rosmarinsaus.

Allergener: selleri, laktose,sulfitt

465,-

Bakt Møretorsk

Grønnkål, stangselleri, kapers og spinat beurre blanc.

Allergener: fisk, laktose

435,-

Rosastekt andebryst fra Gårdsand i Vestfold

Savoykål, bakt sellerirot, anderillette, gresskarpuré og soppsaus.

Allergener: selleri,laktose,sulfitt

445,-

Bakt sellerirot

Gresskarpuré, sopp, epler og kryddervinaigrette med dadler og urter.

Allergener: selleri, melk

320,-

Rakfisk fra Haadem i Valdres

med håndskrelte Ringerikspoteter, rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.

Allergener: fisk, gluten, laktose

445,-

Desserter

Ostetallerken

Utvalgte oster fra kjøkkenet servert med husets kompott samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød.

Allergener: laktose,nøtter,gluten

249,-

Søtt til kaffen

Hjemmelaget sjokoladetrøffel og fløtekaramell.

Allergener: laktose

95,-

En oppkvikker etter julematen?

Hva med sorbet servert med 2 cl akevitt eller vodka.

Allergener:

135,-

Valg mellom hjemmelaget vaniljeiskrem og/eller sorbet med pepperkake

Allergener: gluten, egg

pr kule, 75,-

Sjokolademousse

smaksatt tonka servert med Amaretto- marinerte dadler, havrecrumble og rosinsorbet.

Allergener: egg, laktose

215,-

Riskrem

av vår egen risgrøt kokt med bourbon- vanilje og vendt med pisket kremfløte, servert med brente mandler og hjemmelaget lun kirsebærsaus.

Allergener: laktose, nøtter

215,-

Barnemeny

Alle barnemeny- retter inkluderer en kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus!

Barnas juletallerken

Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake. Rosenkål og potet.

Allergener: laktose

265,-

Risgrøt

med sukker og kanel

Allergener: laktose

129,-

Kalkunbryst

servert med rosenkål, julesaus og ovnsbakte poteter.

Allergener: selleri, sulfitt

215,-

«Barneiskrem»

én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!

Allergener: egg,laktose

75,-

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 125,-

ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

Skriv ut menyen
To top