Våre menyer
Julens middagsmeny
Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00).
Forretter
Rakfisk fra Haadem i Valdres
med rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.
Allergener: laktose,fisk,gluten
255,-
Tartar av okse
Syltet sellerirot, sjalottløk, gressløk, pepperrrot og steinsoppmajones.
Allergener: egg,sennep,gluten, selleri,sulfitt
235,-
Hjemmelaget Matjessild
Syltet løk, salat, rugcrumble og kapers.
Allergener: fisk, gluten,sennep,laktose,egg, sulfitt
220,-
Gravlakskrem
Hjemmegravet laks med eple- fennikel salat, Yuzu vinaigrette og fritert rispapir.
Allergener: fisk,laktose,gluten
235,-
Hovedretter
Ribbe fra Rakkestad
servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, håndskrelte Ringerikspoteter, hjemmelagde medisterkaker, medisterpølser fra Metervare pølsemakeri samt julesaus.
Allergener: laktose,selleri,sulfitt
535,-
Lutefisk av Lofotskrei
servert i 2 omganger, med ertepuré, bacon i fett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
Allergener: fisk,laktose
695,-
Allergener:
,-
Hjort flatbiff fra Østerdalen
Bakt blomkål, Østerssopp fra Soppcompaniet, rosenkål og gulrotcutney. Rosmarinsaus.
Allergener: selleri, laktose,sulfitt
465,-
Bakt Møretorsk
Grønnkål, stangselleri, kapers og spinat beurre blanc.
Allergener: fisk, laktose
435,-
Rosastekt andebryst fra Gårdsand i Vestfold
Savoykål, bakt sellerirot, anderillette, gresskarpuré og soppsaus.
Allergener: selleri,laktose,sulfitt
445,-
Bakt sellerirot
Gresskarpuré, sopp, epler og kryddervinaigrette med dadler og urter.
Allergener: selleri, melk
320,-
Rakfisk fra Haadem i Valdres
med håndskrelte Ringerikspoteter, rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.
Allergener: fisk, gluten, laktose
445,-
Desserter
Ostetallerken
Utvalgte oster fra kjøkkenet servert med husets kompott samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød.
Allergener: laktose,nøtter,gluten
249,-
Søtt til kaffen
Hjemmelaget sjokoladetrøffel og fløtekaramell.
Allergener: laktose
95,-
En oppkvikker etter julematen?
Hva med sorbet servert med 2 cl akevitt eller vodka.
Allergener:
135,-
Valg mellom hjemmelaget vaniljeiskrem og/eller sorbet med pepperkake
Allergener: gluten, egg
pr kule, 75,-
Sjokolademousse
smaksatt tonka servert med Amaretto- marinerte dadler, havrecrumble og rosinsorbet.
Allergener: egg, laktose
215,-
Riskrem
av vår egen risgrøt kokt med bourbon- vanilje og vendt med pisket kremfløte, servert med brente mandler og hjemmelaget lun kirsebærsaus.
Allergener: laktose, nøtter
215,-
Barnemeny
Alle barnemeny- retter inkluderer en kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Barnas juletallerken
Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake. Rosenkål og potet.
Allergener: laktose
265,-
Risgrøt
med sukker og kanel
Allergener: laktose
129,-
Kalkunbryst
servert med rosenkål, julesaus og ovnsbakte poteter.
Allergener: selleri, sulfitt
215,-
«Barneiskrem»
én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Allergener: egg,laktose
75,-
LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 125,-
ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.