Våre menyer
Tårnhusets a la carte julemeny fra 13 nov.
Julen 2024
Serveres tirsdag til lørdag fra kl. 16.00, (Siste bordbestilling kl. 20.30).
Forretter/Småretter
Rakfisk fra Trøsvik
Rødløksringer, pisket seterrømme, syltede beter, lefse og flatbrød.
Allergener: Fisk, hvete, melk, sulfitt
265,-
Klassisk tartar av økologisk storfe fra Horgen gaard
Eggeplomme, syltede rødbeter, kapers, rødløk og Dijonsennep.
Allergener: Egg, sennep, sulfitt
245,-
Matjessild med honning- og dillrøre.
Salat, rugbrød, kapers og syltet løk
Allergener: Fisk, rug, hvete, sulfitt, egg, sennep
230,-
Hjemmegravet laks fra Kvarøy og gravlakskrem
fennikel og eplesalat, yuzuvinaigrette, rugcrumble og dill.
Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, sulfitt, rug, hvete
240,-
Hovedretter
Rakfisk fra Trøsvik
Kokte poteter, rødløksringer, pisket seterrømme, syltede beter, lefse og flatbrød.
Allergener: Fisk, melk, sulfitt, hvete
455,-
Ribbe fra norske gårder
Hjemmelagde medisterkaker og rødkål, Medisterpølse fraMetervare, kokte poter, rosenkål og julesaus.
Allergener: Melk, sulfitt, selleri
545,-
Lutefisk av Lofotskrei
servert i 2 omganger, med ertepuré, bacon i fett og poteter.
Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
Allergener: Fisk, melk
735,-
Rosastekt dåhjort
Bakt sellerirot, økologisk sopp fra Myhres, rosenkål, gulrotchutney og rosmarinsaus.
Allergener: Melk, sulfitt, selleri
525,-
Ovnsbakt filet av Møretorsk
Sautert grønnkål, stangselleri og sølvløk, kapers og smørsaus med urter.
Allergener: Fisk, selleri, melk, sulfitt
495,-
Rosastekt andebryst
gresskarpuré, anderillette, savoykål og Steinsoppsaus.
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
445,-
Desserter
Vellagrede oster
3 typer fra nært og fjernt med nøttebrød og kompott
Allergener: Melk, nøtter, hvete
235,-
Sjokoladeganache
Appelsin sorbet, sitrus salat og flarn.
Allergener: Melk, hvete
225,-
Karamellpudding
Pisket krem og karamellsaus.
Allergener: Melk, egg
195,-
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med bourbon- vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med mandelkorkan og hjemmelaget lun kirsebærsaus.
Allergener: Melk, mandel
225,-
Hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus og pepperkake.
Allergener: Melk, egg, hvete
pr kule, 79,-
Husets sorbeter med pepperkake.
Sesongens kompott, kjeks
Allergener: Egg, hvete
pr kule, 79,-
Søtt til kaffen
Fløtekaramell og sjokolade trøffel.
Allergener: Melk, spor av nøtter
95,-
En oppkvikker etter julematen?
Hva med sitrussorbet servert med 2 cl liomcello eller vodka.
145,-
Barnemeny
Alle barnemeny-retter inkluderer en kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Barnas juletallerken:
Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake.
Rosenkål og potet.
Allergener: laktose
285,-
Risgrøt med sukker og kanel
Allergener: laktose
149,-
Kalkunbryst servert med rosenkål, julesaus og ovnsbakte poteter
Allergener: selleri, sulfitt
255,-
«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Allergener: egg,laktose
79,-
LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 125,-