Tårnhusets a la carte julemeny fra 13 nov.

Julen 2024

Serveres tirsdag til lørdag fra kl. 16.00, (Siste bordbestilling kl. 20.30).

Forretter/Småretter

Rakfisk fra Trøsvik

Rødløksringer, pisket seterrømme, syltede beter, lefse og flatbrød.

Allergener: Fisk, hvete, melk, sulfitt

265,-

Klassisk tartar av økologisk storfe fra Horgen gaard

Eggeplomme, syltede rødbeter, kapers, rødløk og Dijonsennep.

Allergener: Egg, sennep, sulfitt

245,-

Matjessild med honning- og dillrøre.

Salat, rugbrød, kapers og syltet løk

Allergener: Fisk, rug, hvete, sulfitt, egg, sennep

230,-

Hjemmegravet laks fra Kvarøy og gravlakskrem

fennikel og eplesalat, yuzuvinaigrette, rugcrumble og dill.

Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, sulfitt, rug, hvete

240,-

Hovedretter

Rakfisk fra Trøsvik

Kokte poteter, rødløksringer, pisket seterrømme, syltede beter, lefse og flatbrød.

Allergener: Fisk, melk, sulfitt, hvete

455,-

Ribbe fra norske gårder

Hjemmelagde medisterkaker og rødkål, Medisterpølse fraMetervare, kokte poter, rosenkål og julesaus.

Allergener: Melk, sulfitt, selleri

545,-

Lutefisk av Lofotskrei

servert i 2 omganger, med ertepuré, bacon i fett og poteter.
Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.

Allergener: Fisk, melk

735,-

Rosastekt dåhjort

Bakt sellerirot, økologisk sopp fra Myhres, rosenkål, gulrotchutney og rosmarinsaus.

Allergener: Melk, sulfitt, selleri

525,-

Ovnsbakt filet av Møretorsk

Sautert grønnkål, stangselleri og sølvløk, kapers og smørsaus med urter.

Allergener: Fisk, selleri, melk, sulfitt

495,-

Rosastekt andebryst

gresskarpuré, anderillette, savoykål og Steinsoppsaus.

Allergener: Melk, selleri, sulfitt

445,-

Desserter

Vellagrede oster

3 typer fra nært og fjernt med nøttebrød og kompott

Allergener: Melk, nøtter, hvete

235,-

Sjokoladeganache

Appelsin sorbet, sitrus salat og flarn.

Allergener: Melk, hvete

225,-

Karamellpudding

Pisket krem og karamellsaus.

Allergener: Melk, egg

195,-

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med bourbon- vanilje og vendt med pisket kremfløte,

servert med mandelkorkan og hjemmelaget lun kirsebærsaus.

Allergener: Melk, mandel

225,-

Hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus og pepperkake.

Allergener: Melk, egg, hvete

pr kule, 79,-

Husets sorbeter med pepperkake.

Sesongens kompott, kjeks

Allergener: Egg, hvete

pr kule, 79,-

Søtt til kaffen

Fløtekaramell og sjokolade trøffel.

Allergener: Melk, spor av nøtter

95,-

En oppkvikker etter julematen?

Hva med sitrussorbet servert med 2 cl liomcello eller vodka.

145,-

Barnemeny

Alle barnemeny-retter inkluderer en kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus!

Barnas juletallerken:

Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake.
Rosenkål og potet.

Allergener: laktose

285,-

Risgrøt med sukker og kanel

Allergener: laktose

149,-

Kalkunbryst servert med rosenkål, julesaus og ovnsbakte poteter

Allergener: selleri, sulfitt

255,-

«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!

Allergener: egg,laktose

79,-

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 125,-

Skriv ut menyen
To top