Tårnhusets vårmeny
Serveres fra kl. 16.00 tirsdag – lørdag
fra kl. 15.00 søndager

Forretter:
Grønne asparges fulgt av andeleverterrin, lakrisbakt fennikel og samt syltede reddiker.  Kr. 155,- (ST)

Ceviche av torsk servert med ristet blomkålpure, vaktelegg, puffet svinesvor og sesam. Kr. 150,- (E, M, SM, FLØTE)

Bete tartar toppet med wasabimajones og fritert kalvebrissel.
Kr. 145,- (HVETE, ST, E, SP)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,-
(Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Liten porsjon dampede blåskjell fra Trøndelag med smak av ramsløk.
Kr. 155,- (B, SMØR, ST)


Hovedretter:

Ytrefilet av okse servert med hvitløkspuré samt braisert løk og sopp
samt vårløk og rødvinssaus. Kr. 325,- (SMØR, FLØTE, ST, SI)

Rosastekt kalvemørbrad med appelsin-gulrotpure, mangold og broccolini samt urtesjy. Kr. 310,- (M, ST, SI)

Ovnsbakt piggvar fulgt av savoykål samt Hollandaise tilsmakt sitron og gresskarkjerner. Kr. 315,- (F, ST, SMØR, E)

Cassoulet laget med Fransk vaktel, cannelinibønner og småløk samt neper. Kr. 295,- (SI, ST)

Helstekt havabbor servert tzatziki med syltet knutekål og falafel samt grillet hjertesalat. Kr. 295,- (M, E, ST)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med smak av ramsløk
Kr. 190,- (B, SMØR, ST, E) Pommes og aioli Kr. 45,-

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer
Kr. 215,-
(Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Tårnhusets vegetar:
Urte gnocci servert med vårens primører og revet comte
Kr. 195,- (HVETE, EGG, MELK)

Tårnhusets husmann:
Hønsefrikasse servert med kokte poteter
Kr. 195,- (MELK, HVETE, SI)

Desserter:
Pasjonsfrukt panna cotta toppet med sitron og hvit sjokolade samt friske bær. Kr. 139,- (M, FLØTE)

Melkesjokolademousse med bjørnebærgele, syltet ingefær og ristede mandler. Kr. 139,- (E, M, FLØTE, ST, NØTTER)

Nyrkrem servert med iskrem tilsmakt brunet smør, macadamia nøtter og karameliserte epler. Kr. 135,- (M, E, NØTTER, FLØTE)

2 kuler sorbet fra egen maskin servert med frukt og pikekyss
Kr. 110,- (E)

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus

Kr. 47,- pr kule (E, M, FLØTE)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt.
Kr. 149,- (M, HVETE, RUG, NØTTER, E)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt.
Kr. 89/4 stk (M, ST, E, HVETE, NØTTER)

Barnemeny:

Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og pommes frites. Kr. 175,- (M, E, HVETE, SM, SP)

Kalvemørbrad servert med appelsin og gulrotpure samt ovnsbakte poteter. Kr. 175,- (ST, SI, M)

Satay kyllingspyd servert med peanøttsaus og grønn salat
Kr. 165,- (PEANØTTER,)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus. 

Cøliaki? 
De fleste retter kan gjøres glutenfrie. 

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

Vårens tapas 


Min 10 personer
Svinenakke braisert med sitrongress og chilli
Varmrøkt lysing toppet med <sjøgressalat (F)
Abondigas i tomatsaus (SI, ST)
Ovnsbakte småpoteter med hvitløk.

Spekemat fra inn og utland
Kylling rilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hjemmerøket laksekrem toppet med urter og pepperot (F, M)
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Byggrynssalat med hasselnøtter, epler og granateple (H,HASSELNØTTER)
Tomat salat servert med basilikum og balsamicosirup (SI)
Hummus laget med hvitløk og sitron
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Merkeforklaring: M=Melkeprodukter, SR=skalldyr, B=bløtdyr, F=Fisk, P=peanøtter,
E=egg, S=soya, SM=sesam, SI=selleri, SP= sennep, L=Lupin, ST=Sulfitt/svoveldioksid

Vårens koldtbord

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri servert med stekt sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST, S, SP)

Røkelaks i skiver fra Laks og Vilt (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med creme fraiche, samt vårløk og urter (SP,M)
Spekemat fra inn og utland
Kyllingrilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hummus laget med hvitløk og sitro
Tomatsalat med basilikum og balsamico sirup (SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 455,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.19
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 385,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 415,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 155,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 47,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 48,-
Viner fra kr. 445- pr flaske (kr. 95,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

Grønne asparges fulgt av lakris bakt fennikel og andelever terrin samt syltede reddiker.
(ST)
***
Ovnsbakt Piggvar fulgt av savoykål samt Hollandaise tilsmakt sitron og gresskarkjerner.
(F, ST, M, E)
***
Rosastekt Kalvemørbrad med appelsin-gulrotpure, mangold og broccolini samt urtesjy.
(M, ST, SI)
***
Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
(M, HVETE, NØTTER)

***
Melkesjokolademousse med bjørnebærgele, syltet ingefær og ristede mandler.
(E, M, FLØTE, NØTTER, ST)

Meny
3 retter Kr. 595,-
4 retters Kr. 685,-
5 retters Kr. 735,-

Vinmeny
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Selskapsmenyer for perioden fra 23/4 – 21/5 2019

Tlf 66 99 3000 bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* F.o.m 10 gjester og oppover ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1:

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

Grønne asparges fulgt av lakris bakt fennikel og andelever terrin samt syltede reddiker.
(ST)
***
Ovnsbakt Piggvar fulgt av savoykål samt Hollandaise tilsmakt sitron og gresskarkjerner.
(F, ST, M, E)
***
Rosastekt Kalvemørbrad med appelsin-gulrotpure, mangold og broccolini samt urtesjy.
(M, ST, SI)
***
Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
(M, HVETE, NØTTER)

***
Melkesjokolademousse med bjørnebærgele, syltet ingefær og ristede mandler.
(E, M, FLØTE, NØTTER, ST)

Meny
3 retter Kr. 595,-
4 retters Kr. 685,-
5 retters Kr. 735,-

AMUNDSEN

Grønne asparges fulgt av hjemmerøket laksekrem og Goma wakame «sjøgress salat«

Kalvemørbrad servert med appelsin-gulrotpure og broccolini samt urtesjy og confiterte poteter

Pasjonsfrukt panna cotta toppet med sitron og hvit sjokolade og friske bær

Kr. 615,-

BAALSRUD

Vichyssoisesuppe tilsmakt trøffel samt posjert vaktellegg og sprøløk

Ytrefilet av okse servert med hvitløkspure samt braisert løk sopp og vårløk.
Confiterte poteter og rødvinssaus.

Melkesjokolademousse med bjørnebærgele samt syltet ingefær og ristede mandler

Kr. 635,-

 

Vårens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
VÅR 2019
Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri servert med stekt sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST, S, SP)

Røkelaks i skiver fra Laks og Vilt (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med creme fraiche, samt vårløk og urter (SP, M)
Spekemat fra inn og utland
Kyllingrilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hummus laget med hvitløk og sitron
Tomatsalat med basilikum og balsamico sirup (SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 455,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Vårens tapas fra Gamle Tårnhuset
VÅR 2019
Min 10 personer
Svinenakke braisert med sitrongress og chilli
Varmrøkt lysing toppet med Goma Wakame (F)
Abondigas i Tomatsaus (SI, ST)
Ovnsbakte småpoteter med hvitløk.

Spekemat fra inn og utland
Kylling rilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hjemmerøket laksekrem toppet med urter og pepperot (F, M)
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Byggrynssalat med hasselnøtter, epler og granateple (H, HASSELNØTTER)
Tomat salat servert med basilikum og balsamicosirup (SI)
Hummus laget med hvitløk og sitron
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

455,- på huset
425,- ved catering

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny