Tårnhusets Vårmeny
Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør,  fra kl. 15.00 søndager
Fra 3. april til og med 16.mai

Forretter:
Fritert kalvebrissel servert med vaktelegg, løk og grønn curry’
Kr. 145,- (HVETE,E,)

Chevre og beter med nøtter og kjerner samt grillet hjertesalat
Kr. 130,- (PISTASJNØTTER,HASSELNØTTER,M)

Tunfisk  carpacio toppet med artiskokk, hvit asparges og  sort sesam.
Kr. 155,- (S,F,ST)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,-  (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Hovedretter:
Kalve entrecote fulgt av haricot samt løkringer og rødvinssaus tilsmakt hvitløk
Kr. 315,- (ST,SI,E,HVETE)

Ovnsbakt kveite med erter, gresskarkjerner og nykål, samt hollandaise.
Kr. 310,- (F,E,M,ST)

Smørtungefilet og hjerteskjell servert med morkelsaus og asparges
Kr. 295,- (F,M)

Hvitvinsbraisert lammeskank med chilli. Servert med grønne epler, mandelpotet og purreløk.
Kr. 285,- (SI,ST,F)

Tårnhusets Husmann
Bacalao på klippfisk fra Møre og sorte oliven
Kr. 189,- (ST,F)

Husets burger av hengemørnet kjøttfe fra Nes, i eget sesambrød
og hjemmelaget ”potetgull”. Vår egen ketchup og aioli, samt Bacon fra Rakkestad og Edamer

Kr. 210,- (SM,SE,M,HVETE)   Pommes frites og husets majones Kr 45,- (SP,E)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med tomat og pernod.
Kr. 178,- (ST,B)  Pommes frites og husets majones Kr. 45,- (E,SP)

Desserter:

Vaffel med appelsinkrokan samt brunost is og appelsincurd
Kr. 130,- (HVETE,E,M,MANDLER)

Salt karamellisparfait servert med havtorncoulis, ristede peanøtter og karamellsaus.
Kr. 130 ,- (E,M,FLØTE)

Bakt hvitsjokoladekrem med papaya og nøttekjeks
Kr. 130,- (M,E,HVETE,NØTTER)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin pyntet med karameliserte epler.
Kr. 135,-(E,M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 149,-(M,HVETE,RUG,NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE,NØTTER)

 

Barnemeny:

Fiskepinne servert med råkost og remulade
Kr. 135,- (F,E,HVETE,M)

Kalveentrecote med haricot verts, mandelpoteter og rødvinssaus
Kr. 155,- (ST,SI)

Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og med pommes frites.
Kr. 145,- (M,E,HVETE,SM,ST)


Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus J

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 80,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på
www.gamletaarnhuset.no

 

Tapas og koldtbord fra Gamle Tårnhuset


Vinterens koldtbord fra Gamle Tårnhuset

Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST,P,S)

Hjemmerøket laks i stykker med revet pepperot (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med sennepsvinaigrette (SP)
Spekemat fra inn og utland
Hjemmelaget kalvepate servert med syltede grønnsaker (HVETE,M,E)
Haricot verts salat
Tomatsalat med ristede grasskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr. 445,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Vinterens tapas fra Gamle Tårnhuset

Min 10 personer
Confiterte kyllinglår toppet med chevre (M)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S,HVETE,PEANØTTER)
Abondigas i kryddret tomatsaus (SI,ST)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk og rosmarinolje.

Spekemat fra inn og utland.
Hjemmelaget kalvepate med purre og syltede grønnsaker (E,M,HVETE)
Røket laks i biter med gressløkkrem og pepperot. (F,M,SP)
Tartar på ørret i wasabimajones og urter. (E,SP,F)
Cannelinibønne salat med gremolata.
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem. (SR,E,M,SP)
Haricot verts salat
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

kr. 455,- på huset
kr. 425,- ved catering

 

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Selskapsmeny fra 20. februar

Selskapsmenyer

Tlf 66 99 30 00
bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* Selskaper med 10 eller flere gjester ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer. Pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindende f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om få beskjed om disse på forhånd, for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1: Chefmeny:

Vår absolutte anbefaling av utvalgte, gode sesongråvarer, som oftest levert av lokale produsenter.
Menyen egner seg godt til store anledninger og når du vil ha en helaften!
Til menyen setter vi sammen en vinpakke spesielt for å harmonere med menyen. Større grupper anbefaler vi å kjøpe disse vinene pr flaske.

Kjøkkensjefens 3-retters meny

Velger du en 3 retters meny starter menyen med tunfisk og så
kan du velge mellom kveite eller kalv til hovedrett, for så og avslutte med dessert

Tunfisk carpacio toppet med artiskokk, hvit asparges og sort sesam.
***
Ovnsbakt Kveite med erter, gresskarkjerner og nykål,  samt hollandaise

Eller

Kalve entrecote fulgt av haricot samt løkringer og  rødvinssaus tilsmakt hvitløk                                

                                                                        ***

Bakt hvitsjokoladekrem med papaya og nøttekjeks

3 retter Kr 595,-

BAALSRUD

Rekecocktail alà Tårnhuset med nypillede reker og crisp salat (SR,E,M,SI)
***
Confitert Kyllinglår servert med vårlig ratatui og kyllingsjy. (ST,SI)
***
Sjokolademousse med bjørnebær og havre (M,E,HVETE)

Kr. 585,-

AMUNDSEN

Grillet kveite med potetkrem tilsmakt trøffel, løkvinagrette og syltet løk. (F,M)

***
Helstekt okse ytrefilet fulgt av haricot verts, bearnaise saus og fondantpotet (M,E,ST,SI)

***
Pasjonsfrukt ostekake på nøttebunn med pasjonsfrukt sirup og karamelisert sjokolade (M,E,HASSELNØTTER)

Kr. 630,-

Vårens tapas fra Gamle Tårnhuset
Mars – April – Mai 2018
Min 10 personer
Confiterte kyllinglår toppet med chevre (M)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S,HVETE,PEANØTTER)
Abondigas i kryddret tomatsaus (SI,ST)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk og rosmarinolje.

Spekemat fra inn og utland.
Hjemmelaget kalvepate med purre og syltede grønnsaker (E,M,HVETE)
Røket laks i biter med gressløkkrem og pepperot. (F,M,SP)
Tartar på ørret i wasabimajones og urter. (E,SP,F)
Cannelinibønne salat med gremolata.
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem. (SR,E,M,SP)
Haricot verts salat
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones. (M,E)

455,- på huset

Vårens koldtbord
Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST,P,S)

Hjemmerøket laks i stykker med revet pepperot (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med sennepsvinaigrette (SP)
Spekemat fra inn og utland
Hjemmelaget kalvepate servert med syltede grønnsaker (HVETE,M,E)
Haricot verts salat
Tomatsalat med ristede grasskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr. 445,-

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

 

Fant du ikke en meny du likte?

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Lunsjmeny fra 20. februar

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00)

Tårnhusets  Husmann
Bacalao på klippfisk fra Møre og sorte oliven

Kr.195,-  (ST)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr.185,- (SP,SR,HVETE,RUG,M)

Gratinert chevre servert med beter og nøtter på crisp salat.
Kr 185,- (M,N,SP)

Kyllingsmørbrød av Liveche bryst servert med grønncurry og eple
Kr. 185,- (HVETE,RUG,E,SP)

Husets burger av hengemørnet kjøttfe fra Nes, i eget sesambrød og
hjemmelaget ”potetgull”. Vår egen ketchup og aioli, samt Bacon fra Rakkestad og Edamer

Kr. 210,- (SM,SE,M,HVETE)   Pommes frites og husets majones Kr 45,- (SP,E)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med tomat og pernod.
Kr. 178,- (ST,B)  Friterte båtpoteter og husets majones Kr. 39,- (E,SP)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

     Vårens 2 retters lunsj:

     Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe                      Kr. 275,-

     Dagens suppe, dagens bakst, sort kaffe                                     Kr. 295 ,-

 

Søtt:
Dagens søte fra våre lærlinger.
Kr. 85,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (E,M)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og andre søte ting
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)


Barnas lunsj:

Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE,RUG,M)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker!
Kr. 90,-(E,M,HVETE)

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Kjøkkensjefens 3-retters meny

Velger du en 3 retters meny starter menyen med suppe og så
kan du velge mellom kveite eller kalv til hovedrett, for så og avslutte med dessert

Tunfisk carpaccio toppet med artiskokk,
hvit asparges og sort sesam.

***
Ovnsbakt kveite med erter, gresskarkjerner
og nykål, samt sauce Hollandaise

Eller
Kalve entrecote fulgt av haricot samt løkringer
og rødvinssaus tilsmakt hvitløk

***
Bakt hvitsjokoladekrem med papaya og nøttekjeks

3 retter Kr 595,-

Vinmeny til menyen:
3- retter kr. 470,-

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny