Julens middagsmeny
Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00)

Forretter:
Rakfisk fra Haadem i Valdres, med rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 165,- (M, ST)

Liten porsjon av kremet skalldyrsuppe servert med sauterte Haneskjell og Laks
Kr. 155,-(M, SP, ST, F)

Rillette av Liveche- kylling og kalkun, garnert med ristede pistasjnøtter og estragon.
Kr. 155,- (PISTASJNØTTER, E, SP)

3 typer hjemmelaget sild med rugbrød, flatbrød og løksalat
Kr. 169,- (G, E)

Foie – Gras creme servert med tørkede frukter og hjemmelaget brioche
Kr. 170,- (M, E, HASSELNØTTER, MANDLER, VALNØTTER, ST)

Hovedretter:
Ribbe fra Rakkestad, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.
Kr. 395,- (M, HVETE, ST)

Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
Kr. 550,- (M)

Kremet skalldyrsuppe servert med laks og haneskjell samt braisert fennikel.
Kr. 225,- (M, SP, ST, F)

Ytrefilet av hjort fulgt av ovnsbakte kveder, selleripure og rosenkålsalat.
Rødvinssaus tilsmakt einebær
Kr. 335,- (M, ST, SI)

Kveitefilet servert med kremet savoykål og syltede vintergrønnsaker. Olivensjy.
Kr. 335,- (M, F, SI, ST)

Rosastekt andebryst fra Stange på ragu av Puy linser og saltbakte rotfrukter
Kr. 325,- (ST, SI)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, med kokte Ringerikspoteter,
rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 330,- (M, ST)

Desserter:
Ostetallerken
4 utvalgte, modne oster i varierende styrke, servert med søtt syltetøy, rugbrød og kjeks.
Kr. 155,- (M)

Vår lille konfekttallerken, godt til kaffen.
Hjemmelagede søtsaker.
Kr. 85,- (allergener kan variere)

Istallerken
3 varianter iskrem og sorbèt fra vår egen maskin. Utvalget varierer.
Kr. 135,- (E, M)

Nemisis sjokoladekake med rosmarinmarinerte multer og eplecurd.
Kr. 135,- (E)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 150,- (M, MANDLER)

Brunostmousse laget av G35 fulgt av appelsinsorbet og crumblekake tilsmakt nellik.
Kr. 135,- (HVETE, M, E)

Barnemeny for de minste:
Barnas juletallerken:
Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake.
Rosenkål og kokt potet.
Kr. 160,- (HVETE, M)

Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 98,- (M)

Kalkunbryst servert med broccoli og ovnsbakte poteter
Kr. 155,- (M)

«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Kr. 45,-(E, M)

Vi serverer også alle retter på menyen i halve porsjoner og halv pris til barn under 12 år!

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-
ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske

 

Tapas  fra Gamle Tårnhuset


Julens Tapas fra Gamle Tårnhuset
01.11.18 – 22.12.18
Min. 10 personer

Braisert svineribbe med honning og sennep (SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress (ST,HVETE,SP)
Torsk servert bakt med urter og sitron (F)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Waldorf på Tårnhus metoden (VALNØTTER, SI)
Salat av syltet gulrot, kålrot og selleri (SI)
Rosenkål servert med ristede Hasselnøtter og granateple (HASSELNØTTER)
Tomatsild laget på huset med kapers og sylteagurk (ST)
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem (M, SR, E, SP)
Metervares leverposteiservert med sopp og bacon (HVETE, E, SP)
Spekemat og seterrømme (M)
Hjemmegravet laks servert med sennepssaus (F, SP, ST)
Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli (E,M)
Kr. 435,- ut av huset mva 15%

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Merkeforklaring: M=Melkeprodukter, SR=skalldyr, B=bløtdyr, F=Fisk, P=peanøtter,
E=egg, S=soya, SM=sesam, SI=selleri, SP= sennep, L=Lupin, ST=Sulfitt/svoveldioksid

Lunsjmeny fra 1. oktober

Julens lunsjmeny, Gamle Tårnhuset 2018

Alle retter serveres med vårt hjemmebakte brød av hvete, rug og solsikkekjerner.

Ribbesmørbrød- lun ribbe på rødkål og svisker, med frisk eplesalat.
Kr. 193,-(SI)

Kalkunsmørbrød med Waldorfsalat og ristede valnøtter.
Kr. 179,-(E, M, VALNØTTER)

Sildeplatte- 3 typer sild med salat, tomat og rødløk, servert med rugbrød og smør.
Kr. 175,-(E, ST, F)

Husets gravlakssmørbrød servert med skarp- og søt sennepssaus og agurk.
Kr. 178,-(E, F)

Kremet fisk- og skalldyrsuppe servert med laks og haneskjell.
Kr. 225,- (M, SP)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
kr. 185,-(SP, E, SR, M)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 190,-(HVETE, M)

Tårnhusets juleplatte;
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
Vi anbefaler å forhåndsbestille denne, da det må påregnes noe ventetid ved alacartebestilling.
Kr 395,- Forhåndsbestilling kr. 365,- (med riskrem Kr.495,-)

Desserter og søtt:
Julens søte bakst:
Engelsk tradisjonell Christmas pudding laget med tørkede frukter og nøtter.
Servert med vaniljesaus.
Kr. 115,- (M,E,PISTASJNØTTER,HASSELNØTTER,ST)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler fra Holmsens og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 145,- (M)

Sjokoladetrøfler 75,-/3 stk (M,ST)

Hjemmelaget vaniljeiskrem med vår egen sjokoladesaus
45,-/kule (M, E)

Barnas lunsj på Tårnhuset:

Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 95,- (M)

Ostesmørbrød
Røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 90,- (M)

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Rillette av Liveche- kylling og kalkun,
garnert med ristede pistasjnøtter og estragon.
(PISTASJNØTTER,E,SP)

***

Kveitefilet servert med kremet savoykål
og syltede vintergrønnsaker. Olivensjy.
(M, F)

***
Ytrefilet av hjort fulgt av ovnsbakte kveder, selleripure
og rosenkålsalat. Rødvinssaus tilsmakt einebær
(M, ST)

***
4 utvalgte, modne oster i varierende styrke,
servert med sviskechutney, rugbrød og kjeks.
(M)

***
Brunostmousse laget av G35 fulgt av appelsinsorbet
og crumblekake tilsmakt nellik.
(HVETE,M,E)

3 retter: 625,-
4 retter: 695,-
5 retter: 765,-

Vinmeny
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Selskapsmenyer for perioden fra 1/11 – 22/12 2018

Tlf 66 99 3000 bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* F.o.m 10 gjester og oppover ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1:
Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.

Kr. 680,-

Meny 2:

Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 530,-

Meny 3:
Rosastekt andebryst fra Stange på ragu av puy linser og saltbakte rotfrukter
***
Multekrem fulgt av ristede valnøtter og krumkakecrumble
Kr. 470,-

Julens Tapas fra Gamle Tårnhuset
01.11.18 – 22.12.18

Braisert svineribbe med honning og sennep (SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress (ST,HVETE,SP)
Torsk servert bakt med urter og sitron (F)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Waldorf på Tårnhus metoden (VALNØTTER, SI)
Salat av syltet gulrot, kålrot og selleri (SI)
Rosenkål servert med ristede Hasselnøtter og granateple (HASSELNØTTER)
Tomatsild laget på huset med kapers og sylteagurk (ST)
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem (M, SR, E, SP)
Husets leverpostei med sopp og bacon (HVETE, E, SP)
Spekemat og seterrømme (M)
Hjemmegravet laks servert med sennepssaus (F, SP, ST)
Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli (E,M)
Kr. 465,- på huset mva 25%

Selskapsmenyer lunsj

SELSKAPSMENY LUNSJ JULEN 2018

Tårnhusets lille smørbrødfat (må forhåndsbetilles);
Et fat med ett utdrag av våre julesmørbrød til deling for to eller flere
Kr 250 ,- pr person Med Riskrem Kr. 390,- pr person

Tårnhusets store julelunsj (må forhåndsbestilles);
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler fra Holmsens og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
kr. 495,- pr person.

Tårnhusets juleplatte;
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
Vi anbefaler å forhåndsbestille denne, da det må påregnes noe ventetid ved alacartebestilling.
Kr 365,- (ordinær pris kr. 395,-)

Tårnhusets juleplatte 2018
– Gravlaks med sås
– Skagen med agurk
– Sild X2
– Kalkun med waldorf
– Leverpostei med sylteagurk
– Sylte med rødbeter
– Ribbe
– Rødkål
– Syltede rotgrønnsaker
– Medisterkake
– Medisterpølser
– Saus

For bestilling, kontakt oss på :
bord@gamletaarnhuset.no
tlf 66 99 3000
www.gamletaarnhuset.no

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny