Tårnhusets Vintermeny Januar/februar 2018

Små kalde:

Tartar av okse servert med rødbeter, karse og fritert kapers.
Kr. 95,-  (E,M,SP)

Røkte reker og sauce gribiche med crisp salat
Kr. 110,-  (E,M,SP,SR)

Paté av kalv fra Nes fylt med purreløk, hjemmelagede pickels og puffet svor
Kr. 130,- (E,M,SP,SI,ST)

Litt større varme:
Coq av Vin buljong servert med posjert egg fra Korsvold Gård, krutonger og confitert and
Kr.145,- (HVETE, E,ST,SI)

Gulrot og squash i mørdeigsterte med hvitløk og persille.
Kr. 120,- (HVETE,E,SI

Røkt kolje og brandade med confitert eggeplomme og friterte vintergrønnsaker
Kr. 165,- (F,M,E)

Store og varme:
Soyabraisert gris fra Svartskog i hjemmelagede lomper servert med crispy grønnsaker og  chilimajones
Kr. 225,-  (S,ST,HVETE)


Posjert Lysing fulgt av trøffelpotet, løkvariasjon og Manchego
Kr. 255,- (F,M)


Gjøkalv-lever servert med sopp, bacon og småløk. Rødvinssaus
Kr. 190,- (ST,S)

Ukens retter, uke 7:
Kalv fra Nes servert med byggotto, grillet vårløk og grønnkål
kr. 295,-

Fersk skrei med lever og rogn på tradisjonelt vis.
Kr. 275,-

 


Søte
Karameliserte epler og macadamianøtter servert med vaniljeis og røkt selleri.
130 ,- (NØTTER,M,E,SI)

Bringebærgel fulgt av sjokolade, marsipan og kaffekrem
125 ,- (M,MANDEL,E)

Yoghurt og banan med hvit sjokolade og pasjonsfrukt
129 ,- (M,HVETE)

3 stykker  ost  fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 135 ,-(M,HVETE,RUG,NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 75/4 stk   (M,ST,E,HVETE)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin med pynt og godt.
Kr. 135,-(E,M)

Barnemeny:
`Shepards pie« Kjøttsaus og mandelpotetpure gratinert med Edamer
Kr. 130,- (M)

Hjemmelagede fiskepinner laget på lysing, servert med eggesmør og råkost
135,- (HVETE,E,M,F)

Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 110, – (M,HVETE)


Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus
J

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling. Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg ved ledig kapasitet- både julemat, koldtbord, tapas og lunsjretter. Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

 

Tapas og koldtbord fra Gamle Tårnhuset


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

KOLDTBORD

Januar – Februar 2018

Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri
BBq marinerte stykker av kyllinglår

Hjemmerøket laks i stykker
Eggerøre med gressløk
Skagen av reker og kreps i dillkrem
Potetsalat med sennepsvinaigrette
Spekemat fra inn og utland
Hjemmelaget leverpostei servert med sopp og bacon
Haricot verts salat
Syltede rotgrønnsaker med ristede gresskarkjerner
Pisket smør og husets majones
Hjemmelaget brød av rug og hvete

445,- på huset
415,- ut av huset

 

TAPAS
Januar – Februar 2018

Confiterte andelår toppet med chevre
Soya braisert svineribbe med chili og hvitløk
Varmrøkt lysing med oliven og vårløk
Abondigas i ingefærsaus
Ovnsbakte småpoteter i rosmarinolje

Spekemat fra inn og utland
Varmrøkt andebryst toppet med fritert grønnkål og hasselnøtter
Hjemmerøket laks i biter og gressløkkrem
Tartar på ørret i wasabimajones og urter
Cannelinibønne- salat med  gremolata
Syltede rotgrønnsaker og ristede gresskarkjerner
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem

Hjemmelaget brød på hvete og rug
Pisket smør og husets majones

455,- på huset
425,- ut av huset

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Julens selskapsmeny fra 7. november

SELSKAPSMENY JANUAR/FEBRUAR 2018

BAALSRUD
Tartar av okse servert med rødbeter, karse og fritert kapers.
***
Posjert Lysing fulgt av trøffelpotet, løkvariasjon og manchego
***
Yoghurt og banan med hvit sjokolade og pasjonsfrukt
540,-

 

AMUNDSEN
Grillet kveite i buljong servert med syltede smårøtter og sotet løk
***
Helstekt okse ytre fulgt av kremet sopp og fritert grønnkål, samt rødvinssaus tilsmakt salvie.
***
Bringebærgel fulgt av sjokolade, marsipan og kaffekrem
610,-

 

KOLDTBORD

Januar – Februar 2018

Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri
BBq marinerte stykker av kyllinglår

Hjemmerøket laks i stykker
Eggerøre med gressløk
Skagen av reker og kreps i dillkrem
Potetsalat med sennepsvinaigrette
Spekemat fra inn og utland
Hjemmelaget leverpostei servert med sopp og bacon
Haricot verts salat
Syltede rotgrønnsaker med ristede gresskarkjerner
Pisket smør og husets majones
Hjemmelaget brød av rug og hvete

445,- på huset
415,- ut av huset

TAPAS
Januar – Februar 2018

Confiterte andelår toppet med chevre
Soya braisert svineribbe med chili og hvitløk
Varmrøkt lysing med oliven og vårløk
Abondigas i ingefærsaus
Ovnsbakte småpoteter i rosmarinolje

Spekemat fra inn og utland
Varmrøkt andebryst toppet med fritert grønnkål og hasselnøtter
Hjemmerøket laks i biter og gressløkkrem
Tartar på ørret i wasabimajones og urter
Cannelinibønne- salat med  gremolata
Syltede rotgrønnsaker og ristede gresskarkjerner
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem

Hjemmelaget brød på hvete og rug
Pisket smør og husets majones

455,- på huset
425,- ut av huset

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

 

 

Fant du ikke en meny du likte?

 

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Lunsjmeny fra 5. januar

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00)

Tårnhusets  Husmann Gjøkalv- lever servert med sopp, bacon og småløk samt rødvinssaus
Kr. 190,-  (M,ST)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 185,-(SP,SR,HVETE,RUG,M)

Coq au vin buljong servert med posjert egg fra Korsvold Gård, krutonger og confitert and
Kr 210,- (ST,HVETE,RUG,E)

Tartar av okse med rødbeter, karse og fritert kapers, samt crisp salat.
Kr. 165,- (E,SP)

Klassisk Cæsar med servert med kylling, bacon og parmesan som salat eller smørbrød
Kr. 185,- (HVETE, RUG, E,F,SP)

Soyabraisert gris fra Svartskog i foccacia servert med salat og hjemmelaget pickels
Kr. 225,- (HVETE,SP,S,SM,ST)

     Vinterens 2 retters lunsj:
Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe                                     Kr. 275,-

Ovnsbakt lysing på rug med sauce Gribiche, dagens bakst, sort kaffe   Kr. 268,-

 

Søtt:
Dagens søte fra våre lærlinger. Kr. 85,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule(E,M)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og andre søte ting
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE,RUG,M)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy eller sukker!
Kr. 90,-(E,M,HVETE)

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny