Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Høstens tapas fra Gamle Tårnhuset


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

 

Varme retter
Braisert svineribbe med honning og sennep
(SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress
(ST,HVETE,SP)
Confiterte biter av kalkunbryst med rosmarin
Saltet og røkt torsk med oliven tapenade
(F,ST)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Kalde retter
Salat av syltede rotfrukter og gresskarkjerner
(SI) C
annelinibønne- salat med hvitløk, persille olivenolje
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem
(M,SR,E,SP)
Husets leverpostei med sopp og bacon
(HVETE,E,SP)
Spekemat og seterrømme
(M)
Hjemme gravet laks servert med sennepsaus
(F,SP,ST)
Lefse fylt med hjemmerøket laksekrem
(F,M,HVETE,SP)

Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli
(E,M)

Kr. 425,- ut av huset mva 15%
Kr. 475,- på huset  mva 25%

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for f.eks allergier oa, mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Sommerens koldtbord fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-310817


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Kalde retter:
Saltet og røkt svine terrin med sommerhonning og urter
Skagenrøre med reker og kreps i dillmajones(E,M,SR)
Fiskecentralens hjemmerøykede laks i skiver (F)
Eggerøre på fransk måte(E,M)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Potetsalat med purreløk og creme fraiche (M,SP,E)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Haricot verts med quinoa og sitrusvinagrette
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP,M)

Varme retter:
Hjemmelagede karbonader med brunet løk(M)                (VARMES)
Rullade av Stange kyllinglår med gremolata (ST)               (VARMES)
Assorterte småpølser fra Metervare pølsemakeri (M)        (VARMES)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Sommerens tapas fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-310817
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme som gjenstår
Min 10 personer

Stekte Choritzopølser fra Metervare, med paprika og løk
(VARMES)
Våre egne albondigas i ingefær og sitrongress saus (ST)                            (VARMES)
Rullade kyllinglår fra Stange med Spicy krydder                                        (VARMES)
Røkt og saltet svine terrin med sjysaus tilsmakt malt og pepper(HVETE) (VARMES)
Fransk potetsalat med purre og sennepsvinagrette (SP)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Marinerte oliven
Skalldyrsalat med sprø sommergrønnsaker og dill (SR,M)
Haricot verts med quinoa og sitron
Biter av vår egen varmrøkte frøya laks med pepperrot (F)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Taboulehsalat laget på byggryn  med tomat, mynte og lime (BYGG)
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for f.eks allergier oa, mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Tårnhusets Høstmeny
Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør,
fra kl. 15.00 søndager

 

Forretter:
Timianrøkt villsvin fra Skåne servert med skogsopp, kastanjer og blåbærgele
Kr. 155,- (M,SI)

Sopp- byggotto med sopp fra Østmarka, gremolata og hvitløkskum
Kr. 145,- (BYGG,ST,SP,M)

Variasjoner av økologiske beter fra Korvold Gård, valnøtter og honning samt Kraftkar fra Tingvoll.
Kr. 155,- (M,VALNØTTER,ST)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,-  (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Hovedretter:
Ovnsbakt kveite servert med bakte jordskokker og purè, grønnkål og svineknokekrokett.

Kr. 315,- (HVETE,M,ST)

Skatevinge og grillet knivskjell med ovnsbakt gresskar og fennikel. Sauce vierge med eple og agurk erter.’
Kr. 270,- (M,SR)

Rosastekt elgbiff fulgt av sopp fra Østmarka og krydderkokt pære samt broccolini.
Kremet viltsaus
Kr.  345,- (M,SI,ST)

Braisert lammeskank fra Jæren fulgt av mandelpotetpuré tilsmakt Comté og rotgrønnsaker
Kr. 295,- (SI,ST,M,SP)  min. 15 minutters ventetid.

Spekemat servert med seterrømme, flatbrød og ett stykke norsk ost.
Kr. 225,-  (M,HVETE)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 210,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Tårnhusets Husmann
Saltkjøtt og Bratwurst fra Metervare servert med hjemmelaget surkål, poteter og sennep.

Kr. 185,- (HVETE,SP,ST)

Månedens Vegetar
Sopp- byggotto med sopp fra Østmarka fulgt av gresskar og reddiker.
Kr. 198,- (BYGG,M,ST,SP)


Desserter:
Lun svele servert med brunostiskrem, ristede pecannøtter og ingefærsirup
Kr. 130,- (HVETE,M,E,NØTTER)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin med pynt og godt.
Kr. 135,-(E,M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 145,-(M,HVETE,RUG,NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)

Multesuppe med seterrømme parfait, rosmarin gele og hasselnøttcrumble
Kr. 145,- (M,HASSELNØTTER,E)

Sjokoladekonfektkake servert med blåbærsorbet og lakris.
Kr. 135,- (HVETE,E,M)

Barnemeny:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 89,- (M,HVETE)

«Shepards pie»
Kjøttsaus og mandelpotetpure gratinert med Edamer
Kr. 125,- (M)

Kveite servert med mandelpotetpure og broccolini
Kr. 160,- (M)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling. Stort brød kr. 80,-


ÅRETS GAVEIDÉ

Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke  er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.


CATERING

Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter. Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på
www.gamletaarnhuset.no

  Selskapsmenyer for perioden fra og med 29. august

 

Tlf 66 99 30 00                                                                     bord@gamletaarnhuset.no


Våre vilkår

* Selskaper med 10 eller flere gjester må samles rundt én meny.

Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer. Pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.

* Antall og menyvalg er bindende f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.

* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om få beskjed om disse på forhånd, for at de skal tilbys fullgode alternativer, til egne priser.

Meny 1:     Chefmeny:

Vår absolutte anbefaling av utvalgte, gode sesongråvarer, som oftest levert av lokale produsenter. Menyen egner seg godt til store anledninger og når du vil ha en helaften!
Til menyen setter vi sammen en vinpakke spesielt for å harmonere med menyen. Større grupper anbefaler vi å kjøpe disse vinene pr flaske.


Meny 1 finner du i eget vedlegg og på våre nettsider www.gamletaarnhuset.no

 

Meny 2          Baalsrud:

Timianrøkt Villsvin fra Skåne servert med skogsopp, kastanjer og blåbærgele
***
Skatevinge og grillet knivskjell med ovnsbakt gresskar og fennikel.
Sauce vierge med eple og brunet smør

Eller

Braisert lammeskank fra Jæren fulgt av
mandelpotetpure tilsmakt Comté og rotgrønnsaker
***

Sjokoladekonfektkake fulgt av blåbærsorbet lakris.


2 retter Kr. 450,-
3 retter Kr. 555,-

 

Høsten tapas fra Gamle Tårnhuset

01.10.17-01.12.17

Braisert svineribbe med honning og sennep

Albondigas i saus tilsmakt sitrongress

Confiterte biter av Kalkunbryst med rosmarin

Saltet og røkt torsk med oliven tapenade

Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

 

Salat av syltede rotfrukter og gresskarkjerner

Cannelinibønnesalat med hvitløk, persille olivenolje

Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem

Leverpostei med sopp og bacon

Spekemat og seterrømme

Hjemme gravet laks servert med sennepsaus.

Lefse fylt med hjemmerøket laksekrem

Vårt hjemmebakte brød

Smør og husets aioli

 

Kr. 425,- ut av huset mva 15%

Kr. 475,- på huset      mva 25%

 

 

 

Kjøkkensjefens Chefmeny Gjelder 11.10 – 07.11

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen en spennende sesongmeny  hvor du selv kan sette sammen
3, 4 eller 5 retter og toppe det hele med utvalgte viner eller øl. Velger du en 3 retters meny starter menyen med
beter og så kan du velge mellom kveite eller elg til hovedrett, for så avslutte med ost eller dessert.

 

Variasjoner av økologiske beter fra Korsvold gård,
valnøtter og honning samt Kraftkar fra Tingvoll.
***

Ovnsbakt kveite servert med jordskokker
og grønnkål samt svineknokekrokett.
***

Rosastekt elgbiff fulgt av sopp
fra Østmarka og krydderkokt pære.
Broccolini og kremet viltsaus.
***

Comté og hjemmelaget
appelsinmarmelade tilsmakt safran
***
 

Sjokolade konfektkake servert
med blåbærsorbet og lakris

3 retter Kr 605,-
4 retter Kr. 695,-
5 retter Kr. 765,-

Vinmeny til menyen:

3- retter kr. 450,-
4- retter kr. 550,-
5- retter kr. 650,-

Lunsjmeny
Serveres tirsdag til fredag fra 11.30 til 15.30
(lørdag fra 13.00)

Tårnhusets  Husmann
Saltkjøtt og bratwurst fra Metervare servert med hjemmelaget surkål, poteter og sennep

Kr. 185,-  (HVETE,SP,ST)

Omelett av økologiske egg fra Korsvold Gård  og bacon fra Rakkestad.
Servert med salat, tomat og agurk.
Kr. 175,- (E,M,)


Kokkenes store suppe, etter sesong og varetilgang.

Kr. 198,-  (allergeninnhold varierer, vi opplyser deg om du har en relevant allergi)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 179,-(SP,SR,HVETE,RUG,M)

Salat av økologiske beter fra Korsvold gård samt bakt fiken, ristede valnøtter og St Kristina spekeskinke
Kr. 185,- (VALNØTTER,SP,M,ST)

Dagens smørbrød
Spør vår servitør om hva dagens smørbrød er
Kr. 175,-  (HVETE, RUG) (allergeninnhold varierer, vi opplyser deg om du har en relevant allergi)

 

 Høstens 2 retters lunsj:
Månedens husmann, dagens bakst og sort kaffe                                    Kr. 260,-
Dagens smørbrød fulgt av dagens bakst og sort kaffe                           Kr. 250,-

Søtt:
Dagens søte fra våre lærlinger. Kr. 75,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule(E,M)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og andre søte ting
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 89,- (HVETE,RUG,M)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy eller sukker!
Kr. 90,-(E,M,HVETE)

Julens selskapsmeny fra 7. november

Meny 2:
Lutefisk av lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter.
Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.

***

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 680,-


Meny 3:
Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål,
kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra
Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.

***

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje
og vendt med pisket kremfløte. Servert med brente mandler
og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 530,-

Meny 4:
Rosastekt andebryst fra Stange i krydret buljong med
cannelinibønner, skorsonnerot, savoykål samt confiterte andehjerter
***

Engelsk Christmas pudding servert med vaniljekrem og aprikos.
Kr. 465,-

 

Vi har også Tapas, spesielt godt egnet til selskap hjemme, men også til barnedåp og konfirmasjoner. Se hjemmesiden vår for menyer!

 

 

Fant du ikke en meny du likte?

 

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Julens Chefmeny fra 7. november

Kjøkkensjefens Chefmeny
Gjelder 7.11 – 22.12

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen en spennende sesongmeny
hvor du selv kan sette sammen 3, 4 eller 5 retter og toppe det hele med utvalgte viner eller øl.
Velger du en 3 retters meny starter menyen med laks og så kan du velge mellom torsk
eller and til hovedrett, for så avslutte med ost eller dessert.

 

«Tartar» på hjemmerøket laks servert
med urteemulsjon, ørretrogn og rugcrumble.

***

Ovnsbakt torsk med bakte jordskokker
og rosenkålsalat. Hasselnøtt-smør med bacon fra Rakkestad.
***

Rosastekt andebryst fra Stange i krydret buljong med cannelinibønner,
Skorsonerrot, savoykål samt confiterte andehjerter.
***

3 utvalgte, modne oster i varierende styrke,
servert med apelsinmarmelade , rugbrød og kjeks.
***

Sjokoladeganach med ristede pecanøtter,
mandarincurd og kaffeiskrem

 

3 retter Kr 610,-
4 retter Kr. 685,-
5 retter Kr. 765,-

Vinmeny til menyen:

3- retter kr. 450,-
4- retter kr. 550,-
5- retter kr. 650,-

Meny