Tårnhusets Sommermeny

Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør, fra kl. 15.00 søndager

Forretter:
Råreker fra Sverige med lun ertekrem, stekt tofu og fersk, grillet kamskjell
Kr. 185,- (M,SR)

Hvite asparges servert med klippfisk fra Møre, hvitløks- spuma og valmuefrø.
Kr. 155,- (M)

Tartar på okse blandet på klassisk vis med kapers, løk og beter, toppet med rugcrumble
Kr. 145,- (E,HVETE,RUG)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Hovedretter:
Stykker av storfe fra Nes med haricot vert og sauce Bearnaise.
Kr. 315,- (ST,E,M)

Hel, fransk vårkylling fulgt av salat på sommerkål og vårløk.
Kr. 310,- (F,M,ST,SI)

Posjerts torsk med maispure, puffet svinesvor og salsa verde
Kr. 295,- (F,M)

Bakt ishavsrøye servert med ristet sopp, grønne tomater og sitron. Hasselnøtter og brunet smør.
Kr. 285,- (ST,F,HASSELNØTTER,M)

Tataki av Frøya laks servert med soyavinagrette, hummus og crisp salat
Kr. 179,- (S)

Tårnhusets Husmann
Dampet laks servert med kokte poteter, agurksalat
Kr. 195,- (M)

Husets burger av hengemørnet kjøttfefra Nes, i eget sesambrød,
med tomatsalat, vår egen ketchup og aioli, samt Bacon fra Rakkestad og Edamer

Kr. 210,- (SM,SE,E,M,HVETE)

Pommes Frites og husets majones Kr 45,-

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.

Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med hvitvin og purreløk.
Kr. 178,- (ST,B) Pommes frites og husets majones Kr. 45,- (E,SP)

Desserter:
Syltet rabarbra fulgt av vanilje gele samt mandler og rabarbrasorbet
Kr. 135,- (MANDLER,M)

Pasjonsfrukt panna cotta servert med pasjonsfruktcurd og popcorn
Kr. 130 ,- (M)

Melkesjokoladeganach på sticky bunn toppet med salt peanøtt.
Kr. 130,- (M,E,PEANØTTER)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin med friske bær
Kr. 135,-(E,M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt
Kr. 145,-(M,HVETE,RUG,NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt
Kr. 75/4 stk (M,ST,E,HVETE,NØTTER)

Barnemeny:

Posjert Torsk servert med maispure og brunet smør
Kr. 135,- (M,F)

Halv porsjon av Storfe fra Nes
155,- (ST,SI,E,M)

Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og pommes frites
Kr. 145,- (M,E,HVETE,SM,SP)


Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus J

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 80,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på
www.gamletaarnhuset.no

 

Tapas og koldtbord fra Gamle Tårnhuset


 

Sommerens tapas fra Gamle Tårnhuset 
Juni – Juli 2018
Min 10 personer
Olivenbakt kveite (F)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S, PEANØTTER)
Abondigas i tomatsaus (SI,ST,SP)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk

Spekemat fra inn og utland.
Kyllingrilette med estragonmajones og pistasjnøtter (E,PISTASJNØTTER)
Hjemme røket laks i biter med pepperot (F)
Skagen laget på reker og kreps i dillkrem (E,SP,M,SR)
Cannelinibønne salat med gremolata og stangselleri (SI)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Haricot verts salat sennepsvinagrette (SP)
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)
Pisket smør og husets aioli. (M,E)
425,- ved catering

Vårens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
Juni – Juli 2018

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST,P,S)

Røket laks i skiver fra Laks og Vildt sentralen (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med majones, creme fraiche og urter (E,M)
Spekemat fra inn og utland
Kyllingrilette med estragonmajones og pistasjnøtter (E,PISTASJNØTTER)
Haricot verts salat sennepsvinagrette (SP)
Tomatsalat med ristede grasskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr 425,- ved catering

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Selskapsmeny fra 20. februar

Selskapsmenyer

Tlf 66 99 30 00
bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* Selskaper med 10 eller flere gjester ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer. Pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindende f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om få beskjed om disse på forhånd, for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1: Chefmeny:

Vår absolutte anbefaling av utvalgte, gode sesongråvarer, som oftest levert av lokale produsenter.
Menyen egner seg godt til store anledninger og når du vil ha en helaften!
Til menyen setter vi sammen en vinpakke spesielt for å harmonere med menyen. Større grupper anbefaler vi å kjøpe disse vinene pr flaske.

Velger du en 3 retters meny starter menyen med asparges og så
kan du velge mellom Torsk eller okse til hovedrett, for så å avslutte med dessert

Hvite asparges servert med klippfisk fra Møre, hvitløks spuma og valmuefrø.
***
Posjert torsk med maispure, puffet svinesvor og salsa verde

og/ eller

Stykker av storfe fra Nes med haricot vert og bearnaise.
***
Melkesjokoladeganach på sticky bunn toppet med salt peanøtt.

3 Retter Kr 580,-
4 Retter Kr 680,-

BAALSRUD
Hvite asparges servert med klippfisk fra Møre, hvitløks- spuma og valmuefrø. (M)
***

Bakt ishavsrøye servert med ristet sopp, grønne tomater og sitron.
Hasselnøtter og brunet smør. (ST,F,HASSELNØTTER,M)
***

Pasjonsfrukt panna cotta servert med pasjonsfruktcurd og popcorn (M)
Kr. 565,-

AMUNDSEN
Tartar på okse blandet på klassisk vis med kapers, løk og beter, toppet med rugcrumble (E,HVETE,RUG)
***

Svartskog gris servert med maisrisotto og syltet løk samt puffet svor (M,ST)
***

Syltet rabarbra fulgt av vanilje gele samt mandler og rabarbrasorbet
(MANDLER,M)
Kr. 570,-

 

Sommerens tapas fra Gamle Tårnhuset
Juni – Juli 2018
Min 10 personer
Olivenbakt kveite (F)
Soya braisert svinenakke servert med ristede peanøtter (S, PEANØTTER)
Abondigas i tomatsaus (SI,ST,SP)
Ovnsbakte småpoteter i hvitløk

Spekemat fra inn og utland.
Kyllingrilette med estragonmajones og pistasjnøtter (E,PISTASJNØTTER)
Hjemme røket laks i biter med pepperot (F)
Skagen laget på reker og kreps i dillkrem (E,SP,M,SR)
Cannelinibønne salat med gremolata og stangselleri (SI)
Tomatsalat med ristede gresskarkjerner og basilikum.
Haricot verts salat sennepsvinagrette (SP)
Hjemmelaget brød på hvete og rug. (HVETE,RUG,SOLSIKKE)
Pisket smør og husets aioli. (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Sommerens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
Juni – Juli 2018

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Assortert utvalg av pølser med sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST,P,S)

Røket laks i skiver fra Laks og Vildt sentralen (F)
Eggerøre med gressløk (E,M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR,M,E,SP)
Potetsalat med majones, creme fraiche og urter (E,M)
Spekemat fra inn og utland
Kyllingrilette med estragonmajones og pistasjnøtter (E,PISTASJNØTTER)
Haricot verts salat sennepsvinagrette (SP)
Tomatsalat med ristede grasskarkjerner og basilikum
Pisket smør og husets majones (M,E)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE,RUG,SOLSIKKE)

Kr. 445,- på huset
Kr 425,- ved catering

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

 

Fant du ikke en meny du likte?

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Lunsjmeny fra 20. februar

Lunsjmeny

Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00)

Tårnhusets Husmann
Dampet laks servert med kokte poteter agurksalat og creme fraiche
Kr. 195,- (M)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 185,- (SP,SR,HVETE,RUG,M)

Tataki av Frøya laks servert med soyavinagrette, hummus og crisp salat
Kr. 185,- (S,F)

BLT Sandwich på grillet brød med hvitløksaioli på Bacon fra Rakkestad
Kr. 179,- (HVETE,RUG,E,SP)

Husets burger av hengemørnet kjøttfe fra Nes, i eget sesambrød og hjemmelaget ”potetgull”.
Vår egen ketchup og aioli, samt Bacon og Edamer

Kr. 210,- (SM,SE,M,HVETE,E)

Pommes frites og husets majones Kr 45,- (SP,E)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med hvitvin og purreløk
Kr. 178,- (ST,B)
Pommes frites og husets majones Kr. 45,- (E,SP)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Sommerens 2 retters lunsj:
Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe Kr. 275,-

Dagens suppe, dagens bakst, sort kaffe Kr. 295 ,-

Søtt:
Dagens søte fra våre lærlinger.
Kr. 85,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (E, M)

Bare lyst på litt søtt, hva med 4 stykk trøfler
Kr. 75 (M,ST)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE,RUG,M)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker!
Kr. 90,-(E,M,HVETE)

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Spekeskinke og tomatsalat med gressløk

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

  1. Kjøkkensjefens 3-retters meny
  2. Velger du en 3 retters meny starter menyen med asparges og så
    kan du velge mellom torsk eller okse til hovedrett, for så å avslutte med dessert

  3. Hvite asparges servert med klippfisk fra Møre,

    hvitløksspuma og valmuefrø.
  4. ***
    Posjert torsk med maispure,
    puffet svinesvor og salsa verde
  5. og/eller

    Stykker av storfe fra Nes med haricot vert og bearnaise.
  6. ***

  7. Melkesjokoladeganach på sticky bunn

    toppet med salt peanøtt.

 

  • 3 Retter Kr 580,-
    4 Retter Kr 680,-

 

Vinmeny til menyen:
3- retter kr. 470,-

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny