Print Friendly, PDF & Email

Minnestund på Gamle Tårnhuset

Priser pr.01.02.21
Utvalget kan variere noe med sesong og
vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.

Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagenrøre med dill, håndpillede reker, og sitron (gluten,laktose,egg,skalldyr)
Laks røket på egen grill med eggerøre. (fisk,egg,laktose)
Hjemmelagede karbonader med karamellisert løk
Husets postei med pikkels og løk relich. (gluten,laktose)
Egenprodusert skinke med syltet rødkål.

Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple

Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 425,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagenrøre med dill, håndpillede reker, og sitron (gluten,laktose,egg,skalldyr)
Laks røket på egen grill med eggerøre. (fisk,egg,laktose)
Hjemmelagede karbonader med karamellisert løk
Husets postei med pikkels og løk relich. (gluten,laktose)
Egenprodusert skinke med syltet rødkål.


Kaffe inkl. Påfyll
Marsipankake

Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 450,- pr person


Øvrige priser:

Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 165,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 51,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 52,-
Viner fra kr. 530,- pr flaske (kr. 115,- pr glass)

www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Selskapet belastes for antall bestilte menyer hvis ikke annen beskjed er gitt innen kl. 12.00 2 dager før. 

 

Høstens tapas fra Gamle Tårnhuset

Min. 10 personer

Varme retter:
Langtidsstekt svinenakke i sitrongress og ingefær servert med ristet blomkål.

Biter av kyllinglår fra liveche servert med bakt løk og paprika.
Albondigas servert med frisk tomatsaus.
Lun bygg salat servert med grillet squash, paprika toppet med friske urter. (gluten)

 

Kalde retter:
Scampi salat med friske grønnsaker.
(skalldyr)
Bondeomelett i biter med potet toppet med tomat og solsikkekjerner.
(egg)
Tomat med fetaost fra Torbjørnrud og frisk basilikum. (laktose)
Skagenrøre i dill og pepperrot dressing.
(laktose, skalldyr)
Svineterrin smaksatt sennep og fylt med aprikos toppet med nepe og reddik.    
(sennep)
Husets utvalg av spekemat fra inn og utland.
Laks sashimi, lettrøket på egen grill i hjertesalat toppet med pinjekjerner og syltet gulbete. (fisk,nøtter)
Vårt hjemmebakte brød (gluten)
Pisket Smør og husets majones
(egg,sennep,laktose)

 

Kr. 490,- på huset  

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.

Høstens koldtbord fra Gamle Tårnhuset

Min 10 personer

Hjemmelagede karbonader med karamellisertløk.
Biter kyllinglår fra liveche servert med bakt løk og paprika.
Utvalg av pølser fra metervare med sopp.  

Egenrøket laks i biter servert på hjertesalat toppet med sitron og pepperrot dressing. (fisk, laktose)
Salat med tomat, agurk og rødløk vendt inn med ristet sesam og lime vinaigrette. (sesam)
Husets utvalg av spekemat fra inn og utland.
Skagenrøre i pepperot og dill krem. (laktose,sennep,skalldyr)
Potetsalat med fennikel og sitron.
Eggsalat med epler og stangselleri i currydressing. (egg,laktose,selleri)
Grillet brokkoli med granateple toppet med bressert svineknoke.
Hjemmelaget hummus
Pisket smør og husets majones (egg,sennep,laktose)
Hjemmelaget brød (gluten)

 

Kr. 475,- 

Tårnhusets sen-høstmeny
(siste matbestilling kl. 20.30, søndager kl. 19.30)

Forretter:
Rødbeter fra Korsvold gård som tartar, røket på egen grill, servert med revet eggeplomme, Wasabi og pistasjmajones toppet med rugcrumble.
Kr. 159,- (gluten,egg,nøtter,sennep)

Gratinert margbein fra Rakkestad med thaibasilikum emulsjon, knekkebrød med kjerner og frø samt brent delikatesseløk.
Kr.179,- (gluten,egg,sennep)

Sopprisotto med timian fra egen hage toppet med tørket sopp.
Kr.165,- (laktose)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr 165,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Hovedretter:

Grillet lysing servert med stekte beter, aspargesbønner
toppet med kongekapers samt spinatveloute.

Kr. 315,- (fisk,laktose,selleri)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 235,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Breiflabb med jordskokk i variasjon, sauterte regnbuegulrøtter,
bresert purreløk servet i frisk oksebuljong.
Kr.335,- (fisk,laktose,selleri)

Mørbrad av hjort servert med eple og pære kompott, grønnkål fra Korsvold,
sopp og grillet sjalottløkflak samt timiansjy.
Kr. 385,- (selleri)

Dåhjortskank fra Søndre Ruud gård med rotgrønnsaker,
potetpure med rødløk og sitron samt enebærsjy.
Kr. 345,- (selleri)

Bresertlammebog fra Søndre Aas gård servert med bakt gresskarpure, pastinakk
med chili og honning toppet med marinerte beteblader.
Kr. 335,- (selleri,laktose,sennep)

Desserter:

Mandel kjeks med solbærposjert pære, mørk sjokolade samt
popkorn smaksatt mynte fra egen hage.
Kr. 175,- (nøtter,egglaktose)

Svele med brunostiskrem havtorncurd samt ristede pekannøtter.
Kr. 169,- (laktose,gluten,nøtter,egg)

2 kuler sorbe med husets kompott og bakverk.  
Kr. 149,- (gluten,nøtter)

Oster fra nært og fjernt servert med husets kompott
samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød.

Kr. 185,- (laktose,gluten,nøtter)

Hjemmelaget sjokoladetrøffel.
Kr. 49,- per stk (laktose,nøtter)

Barnemeny:
Ostesmørbrød på hjemmebakt brød med jarlsbergost, skinke servert med
salat, agurk og tomat
Kr. 125,- (gluten,laktose,)

Kjøttboller i tomatsaus med stekte poteter.
Kr. 179,- (laktose)

Halv porsjon av våre retter
Kr. 215,-


Alle barnemeny- retter inkluderer en kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus J

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 98,-

ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på
www.gamletaarnhuset.no

Kjøkkensjefens
3-5 retters meny

 

Rødbeter fra Korsvold gård som tartar, røket på egen grill, servert med revet eggeplomme,
Wasabi og pistasj- majones toppet med rugcrumble.

***
Breiflabb med jordskokk i variasjon, sauterte regnbuegulrøtter,
bresert purreløk servet i frisk oksebuljong.

***
Mørbrad av hjort servert med eple og pære kompott, grønnkål fra Korsvold,
sopp og grillet sjalottløk flak samt timiansjy.

***
Oster fra nært og fjernt servert med husets kompott
samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød
 

***
Svele med brunostiskrem havtorncurd
samt ristede pekannøtter.

 

Meny

3 retter Kr. 698,- (655,- m/breiflabb)
4 retters Kr. 798,-
5 retters Kr. 885,-

Vinmeny
3 retter Kr. 675,-
4 retter Kr. 765,-
5 retter Kr. 855,-

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00-15.30)

Salat med saltbakte rødbeter fra Korsvold, gratinert chevre, valnøtter med honning toppet med skiver av Parmaskinke.
Kr.235,- (laktose,nøtter)

Fritert lysing servert på hjemmelaget brød,
remulade samt syltet høst grønnsaker.
Kr. 225,- (fisk,gluten,egg)

Skagenrøre av reker og kreps i dillkrem servert på hjemmelaget brød,
salat fra Korsvold gård toppet med ørretrogn, agurk og sitron.

Kr.239,- (gluten,laktose,egg,skalldyr,fisk)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 235,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

 

Huevos rancheros (bønnegryte) med egg, rista brød toppet med vårløk og avocado
Kr. 219,- (egg,gluten)

Søtt:
Svele med brunostiskrem tindvedcurd samt ristede pekannøtter.
Kr. 169,- (laktose,gluten,nøtter,egg)

 

Vaniljeiskrem med husets kompott og bakverk.
Kr. 59,- pr kule (egg,laktose,gluten,nøtter)

Hjemmelaget sjokoladetrøffel
Kr.45,- per stk  (laktose,nøtter)

Barnas lunsj:

Kjøttboller i tomatsaus med stekte poteter
Kr. 165,-

2 store pannekaker med syltetøy og brunost.
Kr. 105,- (egg,gluten,laktose)

Julens lunsjmeny
Alle retter serveres med vårt hjemmebakte brød av hvete, rug og solsikkekjerner.

Hjemmelaget leverpostei på rugbrød med lun bacon og sopp samt syltet rødløk.
kr 215,-(gluten, laktose)

Ribbesmørbrød- lun ribbe på rødkål og svisker, med frisk eplesalat.
Kr. 229,-(gluten)

Kalkunsmørbrød med Tårnhusets vri på Waldorfsalat og ristede valnøtter med honning.
Kr. 229,-(egg, gluten, laktose, nøtter)

Sildeplatte- 3 typer sild med salat, tomat og rødløk, servert med rugbrød og smør.
Kr. 215,-(egg, melk, gluten, laktose)

Husets gravlakssmørbrød servert med skarp- og søt sennepssaus toppet med agurk.
Kr. 235,-(egg, fisk, sennep)

Kremet fisk- og skalldyrsuppe servert med laks og torsk
Kr. 255,- (fisk, skalldyr, laktose)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk, sitron toppet med ørretrogn.
kr. 239,-(skalldyr, gluten, laktose, sennep)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, rødløk, rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 265,-(gluten, laktose, fisk)

Tårnhusets juleplatte;
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
Vi anbefaler å forhåndsbestille denne, da det må påregnes noe ventetid ved a la cartebestilling.
Kr 435,- (med riskrem565,-) Forhåndsbestilling Kr. 399,- (med riskrem Kr.529,-)   

Desserter og søtt

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med bourbon vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 169,- (laktose)

Hjemmelaget sjokoladetrøffel.
Kr. 55,- per stk (laktose,nøtter)

Hjemmelaget vaniljeiskrem med vår egen sjokoladesaus
59,-/kule (egg, laktose)

Barnas lunsj på Tårnhuset:
Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 115,- (laktose)

Ostesmørbrød
Røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 109,- (laktose, gluten)

Julens middagsmeny

Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00)
Forretter:
Rakfisk fra Haadem i Valdres, med rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 189,- (laktose,fisk,gluten)

Liten porsjon av kremet fisk og skalldyrsuppe servert med laks og Møretorsk
Kr. 175,-(fisk,skalldyr,laktose,selleri)

 Gravet ytrefilet av elg med einebær og Oppegård akevitt servert med ruccula vendt i tyttebærrømme og toppet med maltknekkebrød.
Kr. 195,- (laktose,gluten)

3 typer hjemmelaget sild servert med salat og syltet løk.
Kr. 175,- (fisk, gluten,sennep,laktose)

«Laksetartar» røket på egen grill fulgt av dillkrem servert med fennikel crudite, mandarin toppet med ørretrogn.
Kr. 190,- (fisk,laktose,sennep,gluten)


Hovedretter:

Ribbe fra Rakkestad, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkålkjerner, håndskrelte Ringerikspoteter, hjemmelagde medisterkaker, medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt julesaus.
Kr. 455,- (gluten,laktose,selleri)

Lutefisk av Lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, bacon i fett og håndskrelte Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.
Kr. 610,- (fisk,laktose)

Kremet fisk og skalldyrsuppe servert med laks og Møretorsk.
Kr. 265,- (fisk, skalldyr, laktose)

Hjort indrefilet servert med pastinakkpuré smaksatt honning, rosenkålsalat med kastanjer, timian og einebær saus samt ovnsbakte poteter.
Kr. 455,- (selleri, laktose)

Bakt Møretorsk med sauterte jordskokker, appelsin og aniskokt kålrot, brunet smør toppet med havtorn og hasselnøtter og ovnsbakte poteter.
Kr. 355,- (fisk, laktose,nøtter)

Rosastekt andebryst fra Stange med sautert Savoykål, porter- bakt fiken, buljong med varme krydder samt ovnsbakte poteter.
Kr. 395,- (selleri,laktose)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, med håndskrelte Ringerikspoteter,
rødløk, pisket rømme, syltet rødbet, lefse og flatbrød.

Kr. 379,- (fisk, gluten, laktose)


Desserter:

Ostetallerken
Utvalgte oster fra kjøkkenet servert med husets kompott
samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød.

Kr. 185,- (laktose,nøtter,gluten)

Julens konfekt tallerken med trøffel, karamell og pepperkake.
Kr. 155,- (laktose,nøtter,gluten)

En oppkvikker etter julematen? Hva med en kule kakao og kaffe sorbe servert med 2 cl akevitt eller vodka.
Kr 115.-(laktose)

2 kuler sorbe fra egen maskin servert med julens kompott samt sprøtt bakverk.
Kr 149,- (gluten)

Sjokoladetriologi på lys, mørk og hvit sjokolade servert med sprø sitron og nellik «kake» samt kirsebær sorbe.
Kr. 175,- (gluten, laktose)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med bourbon- vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget lun kirsebærsaus.

Kr. 169,- (laktose, nøtter)

Solbær mousse med kokos «makron» toppet med multer fra Østmarka smaksatt med rosmarin og karve.
Kr. 179,- (laktose,gluten,egg)

Barnemeny for de minste:

Barnas juletallerken:
Velg mellom ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake.
Rosenkål og potet.

Kr. 198,-
(gluten,laktose)

Risgrøt med sukker og kanel
Kr. 115,- (laktose)

 

Kalkunbryst servert med rosenkål, julesaus og ovnsbakte poteter
Kr. 185,- (selelri)

«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus!
Kr. 55,-(egg,lalktose)

Vi serverer også alle retter på menyen i halve porsjoner og halv pris til barn under 12 år!

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 98,-

ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske

 

 

Kjøkkensjefens julemeny
3- 5 retters

 

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen
en spennende sesongmeny. For julen har vi gleden av å by på!

 

«Laksetartar» røket på egen grill i dillkrem servert med
fennikel crudite, mandarin toppet med
ørretrogn.

***
Bakt Møretorsk med sauterte jordskokker, appelsin og aniskokt kålrot,
brunet smør toppet med havtorn
og hasselnøtter.

***
Hjort indrefilet servert med pastinakkpuré smaksatt honning,
sautert rosenkålsalat med kastanjer samt timian- og einebær
saus.

***
Ostetallerken
Utvalgte oster fra kjøkkenet servert med husets
kompott samt hjemmelaget frukt- og nøttebrød.

***
Sjokolade triologi på lys, mørk og hvit sjokolade
servert med sprø sitron og nellik «kake» samt kirsebærsorbe.

***

3 retter: kr 795,- med kjøtt, kr 698,-med fisk
4 retter: Kr. 869,- med kjøtt, Kr. 770,- med fisk
5 retter: Kr. 950,-

Meny