Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Sensommerens koldtbord fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-300917


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Kalde retter:
Saltet og røkt svine terrin med sommerhonning og urter
Skagenrøre med reker og kreps i dillmajones(E,M,SR)
Fiskecentralens hjemmerøykede laks i skiver (F)
Eggerøre på fransk måte(E,M)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Potetsalat med purreløk og creme fraiche (M,SP,E)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Haricot verts med quinoa og sitrusvinagrette
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP,M)

Varme retter:
Hjemmelagede karbonader med brunet løk(M)                (VARMES)
Rullade av Stange kyllinglår med gremolata (ST)               (VARMES)
Assorterte småpølser fra Metervare pølsemakeri (M)        (VARMES)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Sensommerens tapas fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-300917
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme som gjenstår
Min 10 personer

Stekte Choritzopølser fra Metervare, med paprika og løk
(VARMES)
Våre egne albondigas i ingefær og sitrongress saus (ST)                            (VARMES)
Rullade kyllinglår fra Stange med Spicy krydder                                        (VARMES)
Røkt og saltet svine terrin med sjysaus tilsmakt malt og pepper(HVETE) (VARMES)
Fransk potetsalat med purre og sennepsvinagrette (SP)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Marinerte oliven
Skalldyrsalat med sprø sommergrønnsaker og dill (SR,M)
Haricot verts med quinoa og sitron
Biter av vår egen varmrøkte frøya laks med pepperrot (F)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Taboulehsalat laget på byggryn  med tomat, mynte og lime (BYGG)
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for f.eks allergier oa, mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Sommerens koldtbord fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-310817


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Kalde retter:
Saltet og røkt svine terrin med sommerhonning og urter
Skagenrøre med reker og kreps i dillmajones(E,M,SR)
Fiskecentralens hjemmerøykede laks i skiver (F)
Eggerøre på fransk måte(E,M)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Potetsalat med purreløk og creme fraiche (M,SP,E)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Haricot verts med quinoa og sitrusvinagrette
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP,M)

Varme retter:
Hjemmelagede karbonader med brunet løk(M)                (VARMES)
Rullade av Stange kyllinglår med gremolata (ST)               (VARMES)
Assorterte småpølser fra Metervare pølsemakeri (M)        (VARMES)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Sommerens tapas fra Gamle Tårnhuset Gjelder 180417-310817
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme som gjenstår
Min 10 personer

Stekte Choritzopølser fra Metervare, med paprika og løk
(VARMES)
Våre egne albondigas i ingefær og sitrongress saus (ST)                            (VARMES)
Rullade kyllinglår fra Stange med Spicy krydder                                        (VARMES)
Røkt og saltet svine terrin med sjysaus tilsmakt malt og pepper(HVETE) (VARMES)
Fransk potetsalat med purre og sennepsvinagrette (SP)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Marinerte oliven
Skalldyrsalat med sprø sommergrønnsaker og dill (SR,M)
Haricot verts med quinoa og sitron
Biter av vår egen varmrøkte frøya laks med pepperrot (F)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Taboulehsalat laget på byggryn  med tomat, mynte og lime (BYGG)
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP)

Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for f.eks allergier oa, mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Tårnhusets Sommermeny

Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør,  fra kl. 15.00 søndager

Forretter:
Myk risvårrull fylt med pillede reker, friske grønnsaker og salat, servert med ingefær og soya.
Kr.155,- (PEANØTTER,S,SM,SI)


Dampede blåskjell fra Trøndelag med tomat og pernod
Kr.140,- (ST,M)

Sprø sommer grønnsaker, confit av andelår fra Holte Gård  og chevre skum
Kr.160,- (M,E,SI,SP)

Hovedretter:
Grillet kveite servert med sautert østerssopp,
hjertesalat og eple. Urtehollandaise

Kr. 320 ,- (E,M,F)

Helstekt havabbor fulgt av syltede grønnsaker
fra Korsvold Gård og raita.
Kr. 285,- (M,E,F,HVETE)

Tattaki av Frøya laks servert med soyavinaigrette, crisp salat og hummus. Friterte risnudler og koriander marinert agurk.
Kr. 178,- (S,F,GLUTEN)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med tomat og Pernod
Kr. 180,-   Friterte båtpoteter og aioli 43,- (ST,M)

Confitert Kyllinglår fra Stange servert med
maisrisotto og spicy løksalsa
Kr. 289,- (M,ST)

Grillet okse ytrefilet fulgt av tomater av sesongen og sommerkål. Rødvinssjy og ramsløkssmør
Kr. 335,- (ST,M)

Pulled pork burger i eget sesambrød, med koriander marinert ananas og vår egen ketchup, samt løk og tomat
Kr. 185,-   Friterte båtpoteter og aioli kr 43,- (M,E,SM,HVETE,ST)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 210,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Tårnhusets Husmann
Spør vår servitør om hva vår Husmann er i dag.

Kr. 185,- (F,M)


Månedens Vegetar
Mais risotto servert med økologiske grønnsaker fra Korsvold gård
Kr. 198,- (M,E,HVETE)

Desserter:
Sitroncurd, karamellisert hvitsjokolade, marengs og bringebær
Kr. 130,- (E,M,HVETE)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin med pynt og godt.
Kr. 135,-(E,M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt Kr. 145,-(M,HVETE,RUG,NØTTER)


Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt

Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)

Melkesjokolade fudge fulgt av pasjonsfrukt og peanøttiskrem.
Kr. 130,- (M,HVETE,E,PEANØTTER,FLØTE)

 

Barnemeny:
Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, t
omat, salat og fritter

Kr. 140,-(M,E,HVETE,SM,ST)

Ostesmørbrød Røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr. 115,- (M,HVETE,RUG)

Grillet kveite med risotto
Kr. 160,-(HVETE,M,E)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus J

LIKTE DU BRØDET VÅRT? Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 80,-

 

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke  er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

 

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter. Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på
www.gamletaarnhuset.no

 

  Selskapsmenyer for perioden fra og med 3. august

 

Tlf 66 99 30 00                                                                     bord@gamletaarnhuset.no


Våre vilkår

* Selskaper med 10 eller flere gjester må samles rundt én meny.

Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer. Pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.

* Antall og menyvalg er bindende f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.

* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om få beskjed om disse på forhånd, for at de skal tilbys fullgode alternativer, til egne priser.

Meny 1:     Chefmeny:

Vår absolutte anbefaling av utvalgte, gode sesongråvarer, som oftest levert av lokale produsenter. Menyen egner seg godt til store anledninger og når du vil ha en helaften!
Til menyen setter vi sammen en vinpakke spesielt for å harmonere med menyen. Større grupper anbefaler vi å kjøpe disse vinene pr flaske.


Meny 1 finner du i eget vedlegg og på våre nettsider www.gamletaarnhuset.no

 

Meny 2          Baalsrud:

Myk risvårrull fylt med pillede reker, friske grønnsaker og salat, servert med ingefær og soya.
***

Confitert kyllinglår fra Stange servert med
maisrisotto og spicy løksalsa
***

Melkesjokolade fudge fulgt av pasjonsfrukt
og peanøttiskrem.

2 retter Kr. 405,-
3 retter Kr. 560,-

Sommerens koldtbord fra Gamle Tårnhuset
Gjelder t.o.m 31.08.17

Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Kalde retter:
Saltet og røkt svine terinne med sommerhonning og urter
Skagenrøre med reker og kreps i dillmajones(E,M,SR)
Fiskecentralens hjemmerøykede laks i skiver (F)
Eggerøre på fransk måte(E,M)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Potetsalat med purreløk og creme fraiche (M,SP,E)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Haricot verts med quinoa og sitrusvinagrette
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP,M)

Varme retter:
Hjemmelagede karbonader med brunet løk(M)                (VARMES)
Rullade av Stange kyllinglår med gremolata (ST)               (VARMES)       Assorterte småpølser fra Metervare pølsemakeri (M)        (VARMES)
Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering


Sommerens
tapas fra Gamle Tårnhuset
Gjelder t.o.m 31.08.17

Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun
oppvarming av det varme som gjenstår

Stekte Choritzopølser fra Metervare, med paprika og løk         (VARMES)
Våre egne albondigas i ingefær og sitrongress saus (ST)             (VARMES)
Rullade kyllinglår fra Stange med Spicy krydder                          (VARMES)
Røkt og saltet svine terinne med sjysaus tilsmakt malt og pepper (HVETE) (VARMES)
Fransk potetsalat med purre og sennepsvinagrette (SP)
Santa Kristina spekeskinke fra Nes på Hedmark, og italiensk salami
Marinerte oliven
Skalldyrsalat med sprø sommergrønnsaker og dill (SR,M)
Haricot verts med quinoa og sitron
Biter av vår egen varmrøkte frøya laks med pepperrot (F)
Tomat og mozarella salat med balsamicosirup og basilikum (M)
Taboulehsalat laget på byggryn  med tomat, mynte og lime (BYGG)
Vårt hjembakte brød av rug og hvete
Smør og majonesdressing(E,SP)
Kr. 450,- servert på Gamle Tårnhuset
Kr. 399,- ved catering

 

 

 

Kjøkkensjefens Chefmeny.
Gjelder fra 3. august

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef Stine sammen en spennende sesongmeny hvor du selv kan sette sammen 3, 4 eller 5 retter og toppe det hele med utvalgte viner eller øl.

 

Velger du en 3 retters meny starter menyen med confitert and og så kan du velge mellom kveite eller okse til hovedrett, for så avslutte med ost eller dessert.

 

Sprø sommer- grønnsaker servert med andelår
fra Holte Gård og chévre skum
***

Grillet kveite servert med sautert østerssopp,
hjertesalat og eple. Urtehollandaise
***
 

Grillet okse ytrefilet fulgt av tomater av sesongen
og sommerkål. Rødvinssjy og ramsløkssmør
***
 

Utvalgte oster fra inn- og
utland med søtt og sprøtt
***

Sitroncurd, karamellisert hvitsjokolade,
marengs og bringebær

 

3 retter Kr 605,-
4 retter Kr. 685,-
5 retter Kr. 750,-

Vinmeny til menyen:

3- retter kr. 450,-
4- retter kr. 550,-
5- retter kr. 650,-

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag og søndag fra 13.00)

Tårnhusets  Husmann
Spør vår servitør
Kr. 185,-  (F,M,HVETE)

Dampede blåskjell fra Trøndelag med tomat og pernod
Kr. 180,-   Friterte båtpoteter og aioli 43,- (ST,M)

Kokkenes store suppe, etter sesong og varetilgang.
Kr. 198,-
(allergeninnhold varierer, vi opplyser deg om du har en relevant allergi)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk og hvite asparges.
Kr. 179,-(SP,SR,HVETE,RUG,M)

Tattaki av Frøya laks servert med soyavinaigrette, crisp salat og hummus. Friterte risnuddler og koriander marinert agurk.
Kr. 178,- (S,F,GLUTEN,PEANØTTER)

Pulled pork burger  i eget sesambrød, med koriander marinert ananas og vår egen ketchup, samt bacon fra Rakkestad.
Kr. 185,-   Friterte poteter og aioli kr 43,- (M,E,HVETE,SM,ST,SP)

Dagens smørbrød

Spør vår servitør om hva dagens smørbrød
Kr. 175,-  (HVETE, RUG) (allergeninnhold varierer, vi opplyser deg om du har en relevant allergi)

 Sommerens 2 retters lunsj:
Månedens husmann, dagens bakst og sort kaffe
Kr. 258,-

Dagens smørbrød  fulgt av dagens bakst og sort kaffe
Kr. 248,-


Søtt:

Dagens søte fra våre lærlinger.
Kr. 75,-

Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule(E,M)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og andre søte ting
Kr. 75/4 stk  (M,ST,E,HVETE)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE,RUG,M)

Hamburger med ost i hjemmebakt brød, med agurk, tomat, salat og fritter
Kr. 140,-(M,E,HVETE,SM,ST)

2 store tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy eller sukker!
Kr. 90,-(E,M,HVETE)

Meny