Tårnhusets Vintermeny
Serveres fra kl. 16.00 tirs – lør,
fra kl. 15.00 søndager

Lett posjert kveite i Nori samt grillet kamskjell og petit pois.
Kr. 165,- (M, F)

Sopprisotto med vaktel egg og vaktel ”rilette ”
Kr. 145,- (E, M)

Kalvetartar på kalv fra Nes samt eggekrem, syltet løk og rødbetsalat
Kr. 135,- (E, SP, SI)

Dagens suppe som forrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 145,- (Allergenene varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Gratinert østers franske nr 3. Gratinert med skinke og parmesan
Kr. 39,- pr stk. (M, BLØTDYR)

Tårnhusets lille vegetar
Smørstekt Spaetzle servert med hasselnøtter og eple
Kr. 155 ,- (HVETE, E, M, NØTTER)

Hovedretter:

Rosastekt lammemørbrad fulgt av aubergine og hvitløkpure.
Parmesan krutonger og lun tomatsalat, timiansjy.
Kr. 315,- (HVETE, M, SI)

Ovnsbakt lysing med brandade servert med confitert eggeplomme
samt sprø kål og oliven.
Kr. 295,- (F, ST, M, E)

Braisert og hjemmerøket brisket fra Rakkestad fulgt av polenta tilsmakt
mandler og grillet selleri.
Kr. 285,- (SI, ST, MANDLER, M)

Tårnhusets vri på paella laget på byggryn, toppet med tunfisk og reker
samt choritzo fra Metervare.
Kr. 315,- (HVETE, F, SR)

Ovnsbakt ishavsrøye servert med sitrusbraisert purreløk samt
beurre blanc tilsmakt kapers og sylteagurk
Kr. 295,- (M, ST)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Tårnhusets husmann
Kalvelever servert med bacon sopp og løk samt rødvinssaus.
Kr. 195,- (ST, SI)

Desserter:
Kokos sticky rice servert med mangosorbet og mangosalsa
Kr. 135,-

Pistasjemakron fulgt av appelsin- og sitronkrem samt pistasjesmør og bakt sjokolade
Kr. 135,- (M, MANDLER, PISTASJNØTTER, E)

Melkesjokoladeganache på kladdbunn toppet med salt peanøtt.
Kr. 130,- (M, E, PEANØTTER, HVETE)

Iskrem og sorbet tallerken fra egen maskin.
Kr. 135,- (E, M)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt.
Kr. 149,- (M, HVETE, RUG, NØTTER)

Bare lyst på litt søtt, husets utvalg av trøfler og annet søtt.
Kr. 85/4 stk (M, ST, E, HVETE, NØTTER)

Barnemeny:

Smørstekt Spaetzle servert med hasselnøtter og eple
Kr. 155,- (HVETE, E, M, NØTTER)

Halv brisket servert med polenta og selleri
155,- (M, SI, ST)

Hjemmelaget pasta med kjøttsaus
Kr. 135,- (E, HVETE, SI, ST)

Alle barnemeny- retter inkluderer en stor kule hjemmelaget vaniljeiskrem med sjokoladesaus 

Cøliaki? 
De fleste retter kan gjøres glutenfrie. 

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød av rug og hvete, ring 1 dag i forveien for bestilling.
Stort brød kr. 85,-

ÅRETS GAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke
er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske.

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg, både varm mat, koldtbord, tapas og lunsjretter.
Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

Vårens tapas 


Min 10 personer
Svinenakke braisert med sitrongress og chilli
Varmrøkt lysing toppet med Goma Wakame (F)
Abondigas i Tomatsaus (SI, ST)
Ovnsbakte småpoteter med hvitløk.

Spekemat fra inn og utland
Kylling rilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hjemmerøket laksekrem toppet med urter og pepperot (F, M)
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Byggrynssalat med hasselnøtter, epler og granateple (H,HASSELNØTTER)
Tomat salat servert med basilikum og balsamicosirup (SI)
Hummus laget med hvitløk og sitron
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Om ønskelig gjør vi tilpasninger i menyen for evt. et pristillegg.
Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag.

– Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.
-Retter ment for oppvarming anrettes i aluminiumsform som passer i ordinær hjemmekomfyr – varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.
-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.
-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.
-Ved evt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet
-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Merkeforklaring: M=Melkeprodukter, SR=skalldyr, B=bløtdyr, F=Fisk, P=peanøtter,
E=egg, S=soya, SM=sesam, SI=selleri, SP= sennep, L=Lupin, ST=Sulfitt/svoveldioksid

Vårens koldtbord

Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri servert med stekt sopp
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST, S, SP)

Røkelaks i skiver fra Laks og Vilt (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med creme fraiche, samt vårløk og urter (SP,M)
Spekemat fra inn og utland
Kyllingrilette tilsmakt estragon (SP, E)
Hummus laget med hvitløk og sitro
Tomatsalat med basilikum og balsamico sirup (SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 445,- på huset
Kr. 425,- ved catering

Minnestund ved Gamle Tårnhuset restaurant

Priser pr.01.01.18
Utvalget kan variere noe med sesong og vi oppdaterer alltid våre menyer på våre nettsider ved endringer.
Meny 1.

Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter


Kaffe inkl. påfyll
Wienerkringle med eple
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 375,- pr person

Meny 2.
Assorterte snitter med blant annet:
Skagensalat med dill, håndpillede reker, hvit asparges og sitron (M,SR,SE)

Laks og vilts hjemmerøkede laks (eller hjemmerøket) med eggerøre og agurk.(F,E,M)

Hjemmelagede Karbonader med sylteagurk, løk og remulade.(E)

Røkt svinebog i skiver servert med sellerimajones (M)

Italiensk salami med Philadelphia tilsmakt urter

Kaffe inkl. påfyll
Marsipankake
Duker, dekorasjon og servitører
Kr. 405,- pr person

Øvrige priser:
Ringi, ferskpresset eplemost. Kr. 135,- pr flaske (75cl)
Mineralvann kr. 46,- pr flaske
Aass uten (alkoholfri øl) kr. 47-
Viner fra kr. 440- pr flaske (kr. 92,- pr glass)
www.gamletaarnhuset.no
Kolbotnvn. 31 (Midt på Kolbotn Torg) tlf 66 99 3000

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

Kalvetartar på kalv fra Nes samt eggekrem,
syltet løk og rødbetesalat.
(E, SP, SI)

***
Tårnhusets vri på paella laget på byggryn, toppet med tunfisk og reker
samt choritzo fra Metervare.
(HVETE, F, SR)

***
Rosastekt lammemørbrad fulgt av aubergine og hvitløkpure.
Parmesankrutonger og lun tomatsalat, Urtesjy.
(HVETE, M, SI)

***
Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt.
(M, HVETE, RUG, NØTTER)
***

Pistasjemakron fulgt av appelsin- og sitronkrem samt pistasjesmør og bakt sjokolade
(M, MANDLER, PISTASJNØTTER, E)

Meny
3 retter Kr. 585,-
4 retters Kr. 685,-
5 retters Kr. 735,-

Vinmeny
3 retter Kr. 495,-
4 retter Kr. 590,-
5 retter Kr. 695,-

Selskapsmenyer for perioden fra 4/1 – 30/2 2019

Tlf 66 99 3000 bord@gamletaarnhuset.no

Våre vilkår:

* F.o.m 10 gjester og oppover ber vi om å samles rundt én meny.
Vi tar selvsagt hensyn til allergi ol. i valgte menyer, og pristillegg kan forekomme ved tilpasninger.
* Antall og menyvalg er bindene f.o.m 2 dager før selskapet, pga innkjøp, produksjon og planlegging.
* Vi gjør tilpasninger for vegetarianere, allergikere og gravide og ber om at disse forhåndsinnmeldes for at de skal tilbys fullgode alternativer.

Meny 1:

Kjøkkensjefens
3- 5 retters meny

Kalvetartar på kalv fra Nes samt eggekrem,
syltet løk og rødbetesalat.
(E, SP, SI)

Tårnhusets vri på paella laget på byggryn, toppet med tunfisk og reker
samt choritzo fra Metervare.
(HVETE, F, SR)

Rosastekt lammemørbrad fulgt av aubergine og hvitløkpure.
Parmesankrutonger og lun tomatsalat, Urtesjy.
(HVETE, M, SI)

Utvalgte oster fra inn- og utland med søtt og sprøtt.
(M, HVETE, RUG, NØTTER)

Pistasjemakron fulgt av appelsin- og sitronkrem samt pistasjesmør og bakt sjokolade
(M, MANDLER, PISTASJNØTTER, E)

Meny
3 retter Kr. 585,-
4 retters Kr. 685,-
5 retters Kr. 735,-

BAALSRUD

Lett posjert kveite i Nori samt grillet kamskjell og petit pois.
(M, F)

Ovnsbakt ishavsrøye servert med sitrusbraisert purre samt beurre blanc tilsmakt kapers og sylteagurk
(M, ST)

Melkesjokoladeganach på kladdbunn toppet med salt peanøtt.
(M, E, PEANØTTER, HVETE)

590 ,-

AMUNDSEN

Sopprisotto med vaktel egg og vaktel ”rilette ”
(E, M)

Ovnsbakt lysing servert med brandade, confitert eggeplomme samt sprø kål og oliven.
(F, ST, M, E)

Kokos sticky rice servert med mangosorbet og mangosalsa

575 ,-

 

 

Tårnhusets koldtbord
Januar – Februar 2019
Min 10 personer
Hjemmelagede karbonader med stekt løk
Pølser fra Metervare pølsemakeri
BBq marinerte stykker av kyllinglår (ST, S, SP)

Hjemmerøket laks i stykker (F)
Eggerøre med gressløk (E, M)
Skagen av reker og kreps i dillkrem (SR, M, E, SP)
Potetsalat med sennepsvinaigrette (SP)
Spekemat fra inn og utland
Svineknoketerinne tilsmakt sennep (SP)
Haricot verts salat
Syltede rotgrønnsaker med ristede gresskarkjerner (ST, SI)
Pisket smør og husets majones (E, M)
Hjemmelaget brød av rug og hvete (HVETE, RUG, SOLSIKKE)

Kr. 455,- på huset
Kr. 415,- ved catering

Tårnhusets tapas

Januar – Februar 2019
Min 10 personer
Soya braisert svin med chili og hvitløk (S, HVETE)
Varmrøkt Torsk med oliven og vårløk
Abondigas i ingefærsaus (SI, ST)
Ovnsbakte småpoteter i rosmarinolje.

Spekemat fra inn og utland
Svineknoke terinne tilsmakt sennep (SP)
Hjemmerøket laksekrem toppet med urter og pepperot (F, M)
Skagen laget på kreps og reker i dillkrem (M, E, SR, SP)
Kyllingrillette servert med kapers
Cannelinibønner med gremolata
Byggrynssalat serverte med eple og stangselleri (SI, H)
Syltede rotgrønnsaker og ristede gresskarkjerner (SI, ST)
Hjemmelaget brød på hvete og rug (HVETE, RUG, SOLSIKKE)
Pisket smør og husets majones (M,E)

455,- på huset
425,- ved catering

Selskapsmenyer lunsj

Lunsjmeny
Serveres fra 11.30 til 15.30 (lørdag fra 13.00)

Tårnhusets husmann
Kalvelever servert med bacon, sopp og løk samt rødvinssaus.
Kr. 195,- (ST, SI, M)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk.
Kr. 185,- (SP, SR, HVETE, RUG, M)

Salat med fritert rødspette, remulade, sitron og rugkrutonger.
Kr. 190,- (HVETE, RUG, F, E, ST)

Hjemmelaget scones servert med posjert egg, røkelaks og hollandaise majones.
Kr. 178,- (HVETE, RUG, SP, M)

Dagens halve smørbrød om du bare er litt sulten
Kr. 98,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Sopptoast med hjemmerøket brisket.
Kr. 185,- (HVETE, RUG, SP, E)

Dagens suppe som hovedrett, kokkene lager suppe av dagens råvarer.
Kr. 215,- (Allergeninnhold varierer, vi opplyser deg dersom du har en relevant allergi)

Vinterens 2 retters lunsj:
Tårnhusets husmann, dagens bakst og sort kaffe Kr. 275,-

Dagens suppe, dagens bakst, sort kaffe Kr. 295 ,-

Søtt:
Dagens søte fra kjøkkenet
Kr. 85,-
Vaniljeiskrem med sjokoladesaus
Kr. 45,- pr kule (E, M)

Bare lyst på litt søtt, hva med 4 stykk trøfler
Kr. 75 (M, ST)

Barnas lunsj:
Ostesmørbrød med røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat
Kr, 79,- (HVETE, RUG, M)

2 store pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker!
Kr. 90,- (E, M, HVETE)

Cøliaki?
De fleste retter kan gjøres glutenfrie.

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny