Julens middagsmeny

Serveres fra kl. 16.00 (søndag fra kl. 15.00)

Forretter:
Rakfisk fra Haadem i Valdres, med rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 160,- (M)

Kremet fisk og skalldyrsuppe servert med laks fra Frøya og haneskjell, fennikel crudite.
Kr. 150,-(M,SP,ST)

«Tartar» på hjemmerøket laks servert med urteemulsjon, ørretrogn og rugcrumble
Kr. 155,- (M,F,E,HVETE)

3 typer hjemmelaget sild med rugbrød, flatbrød og løksalat
Kr. 169,- (G,E)

Einebær og akevittgravet reinsdyrfilet fulgt av tyttebær, rødbet og maltknekkebrød.
Kr. 185,- (HVETE)

Hovedretter:
Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål, kokte poteter,
hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.

Kr. 395,-(E,M,HVETE,ST)

Lutefisk av lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte
Ringerikspoteter. Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.

Kr. 545,-(M)

Kremet fisk og skalldyrsuppe servert med laks fra Frøya og haneskjell. Fennikel crudite.
Kr. 225,- (M,SP,ST,F)

Dåhjort fra Skåne fulgt av pastinakkpure tilsmakt honning, grønnkål og ristede kastanjer.
Viltsaus med timian.
Kr. 390,- (M,ST)

Ovnsbakt torsk med bakte jordskokker og rosenkålsalat. Hasselnøtt-smør med bacon fra Rakkestad
Kr. 305,- (M,F)

Rosastekt andebryst fra Stange i krydret buljong med cannelinibønner,
skorsonnerot, savoykål samt confiterte andehjerter.
Kr. 348,- (ST,SI,M)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, med kokte ringerikspoteter, rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød.
Kr. 330,- (M)

Desserter:
Ostetallerken 4 utvalgte, modne oster i varierende styrke, servert med appelsinmarmelade , rugbrød og kjeks.
Kr. 145,- (M)

Vår lille konfekttallerken, godt til kaffen.
4 biter hjemmelagede søtsaker. Kr. 75,-  (allergener kan variere)

Istallerken 3 varianter iskrem og sorbèt fra vår egen maskin.
Utvalget varierer.
Kr. 135,- (E,M)

Sjokoladeganach med ristede peanøtter, mandarincurd og kaffeiskrem
Kr. 135,- (M,P,E)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med
pisket kremfløte, servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.

Kr. 145,-(M)

Engelsk Christmas pudding servert med vaniljekrem og aprikos.
Kr. 135,- (HVETE,E,NØTTER,M)

Barnemeny for de minste:
Barnas juletallerken med ribbe, medisterpølse eller hjemmelaget medisterkake. Rosenkål og kokt potet.
Kr. 160,-  (HVETE,M,E)

Risgrøt med sukker og kanel Kr. 98,- (M)

Kalkunbryst servert med broccoli og ovnsbakte poteter
Kr. 155,-(M)

«Barneiskrem» én stor kule vaniljeiskrem med sjokoladesaus! Kr. 40,-(E,M)

Vi serverer også alle retter på menyen i halve porsjoner og halv pris til barn under 12 år!

LIKTE DU BRØDET VÅRT?
Vi selger gjerne vårt deilig hjembakte brød, ring 1 dag i forveien for bestilling. Stort brød kr. 85,-

ÅRETS JULEGAVEIDÉ
Hva med å gi bort et gavekort på Gamle Tårnhuset til venner og familie som har alt men som ikke er flinke nok til å nyte en bedre middag ute? Vi lager personlige gavekort i den prisklassen de måtte ønske

CATERING
Vi leverer gjerne Tårnhusets mat hjem til deg ved ledig kapasitet- både julemat, koldtbord, tapas og lunsjretter. Gå inn på vår hjemmeside og se våre selskapsmenyer på www.gamletaarnhuset.no

 

 

Julens tapas fra Gamle Tårnhuset


Min 10 personer
Godt med mat, anrettet ferdig på fat med kun oppvarming av det varme gjenstår

Varme retter
Braisert svineribbe med honning og sennep
(SP,ST)
Albondigas i saus tilsmakt sitrongress
(ST,HVETE,SP)
Confiterte biter av kalkunbryst med rosmarin
Saltet og røkt torsk med oliven tapenade
(F,ST)
Ovnsbakte småpoteter med timian og hvitløk

Kalde retter
Salat av syltede rotfrukter og gresskarkjerner
(SI) C
annelinibønne- salat med hvitløk, persille olivenolje
Skagenrøre med kreps og reker i dillkrem
(M,SR,E,SP)
Husets leverpostei med sopp og bacon
(HVETE,E,SP)
Spekemat og seterrømme
(M)
Hjemme gravet laks servert med sennepsaus
(F,SP,ST)
Lefse fylt med hjemmerøket laksekrem
(F,M,HVETE,SP)

Vårt hjemmebakte brød (HVETE,RUG,BYGG)
Smør og husets aioli
(E,M)

Kr. 425,- ut av huset mva 15%
Kr. 475,- på huset  mva 25%

 

Om ønskelig gjør vi tilpasninger/endringer i menyen mot et pristillegg.

Viktig ved catering:

– Maten anrettes ferdig på fat, pakkes i kasser og er ment hentet fra Gamle Tårnhuset restaurant til avtalt tid, samme dag. – Maten må oppbevares mellom 0 -7 grader frem til 1 time før bespisning. Vi anbefaler å temperere alle retter, foruten salat, spekeskinke og skalldyr for å optimalisere smaken.

-Retter ment for oppvarming anrettes på fat/bolle/form som passer i ordinær hjemmekomfyr – og hele fatet, med mat på, varmes på 160 grader varmluft i ca 20-40 min før servering, litt avhengig av din ovn. Opptil 40 personer passer det å få tilnærmet all maten i ovnen samtidig, beregn da noe lengre oppvarmingstid og sett gjerne inn ett fat av hver i første runde, for så å varme neste.

-Det medfølger ikke serveringsbestikk eller andre former for dekketøy.

-Vi forbeholder oss retten til å bytte deler av innhold i menyen ved evnt problemer med varetilgang eller force majeure.

-Ved evnt brekkasje eller uteblitt tilbakelevering belastes kr 500,-/enhet

-Fat og boller lånes ut gratis av oss og returneres innen av 3 virkedager. Fatene må tørkes av og skylles i kaldt vann, slik at de er fri for matrester før returnering.

Julens selskapsmeny fra 7. november

Meny 2:
Lutefisk av lofotskrei servert i 2 omganger, med ertepuré, baconfett og håndskrelte Ringerikspoteter.
Brunost, sennep, lefser og sirup til de som ønsker, bare spør oss.

***

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 680,-


Meny 3:
Ribbe fra Rakkestad med sprø svor, servert med hjemmelaget rødkål, rosenkål,
kokte poteter, hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser fra
Metervare pølsemakeri, samt Portvinssaus.

***

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje
og vendt med pisket kremfløte. Servert med brente mandler
og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
Kr. 530,-

Meny 4:
Rosastekt andebryst fra Stange i krydret buljong med
cannelinibønner, skorsonnerot, savoykål samt confiterte andehjerter
***

Engelsk Christmas pudding servert med vaniljekrem og aprikos.
Kr. 465,-

 

Vi har også Tapas, spesielt godt egnet til selskap hjemme, men også til barnedåp og konfirmasjoner. Se hjemmesiden vår for menyer!

 

 

Fant du ikke en meny du likte?

 

Fortell oss hva du kunne tenke deg så strekker vi oss langt for å møte dine ønsker! Vi tar imot selskaper og catering alle dager, hele uken og hele året dersom vi har ledig tid!

Julens Chefmeny fra 7. november

Kjøkkensjefens Chefmeny
Gjelder 7.11 – 22.12

I takt med sesong og råvaretilgang setter vår kjøkkensjef sammen en spennende sesongmeny
hvor du selv kan sette sammen 3, 4 eller 5 retter og toppe det hele med utvalgte viner eller øl.
Velger du en 3 retters meny starter menyen med laks og så kan du velge mellom torsk
eller and til hovedrett, for så avslutte med ost eller dessert.

 

«Tartar» på hjemmerøket laks servert
med urteemulsjon, ørretrogn og rugcrumble.

***

Ovnsbakt torsk med bakte jordskokker
og rosenkålsalat. Hasselnøtt-smør med bacon fra Rakkestad.
***

Rosastekt andebryst fra Stange i krydret buljong med cannelinibønner,
Skorsonerrot, savoykål samt confiterte andehjerter.
***

3 utvalgte, modne oster i varierende styrke,
servert med apelsinmarmelade , rugbrød og kjeks.
***

Sjokoladeganach med ristede pecanøtter,
mandarincurd og kaffeiskrem

 

3 retter Kr 610,-
4 retter Kr. 685,-
5 retter Kr. 765,-

Vinmeny til menyen:

3- retter kr. 450,-
4- retter kr. 550,-
5- retter kr. 650,-

Julens lunsjmeny, Gamle Tårnhuset 2017

Alle retter serveres med vårt hjemmebakte brød av hvete, rug og solsikkekjerner.

Ribbesmørbrød- lun ribbe på rødkål og svisker, med frisk eplesalat. Kr. 193,-

Kalkunsmørbrød med waldorfsalat og ristede valnøtter. Kr. 179,-(E,M,VALNØTTER)

Sildeplatte- 3 typer sild med salat, tomat og rødløk, servert med rugbrød og smør.
Kr. 175,-(E,ST,F)

Husets gravlakssmørbrød servert med skarp- og søt sennepsaus og agurk. Kr. 178,-(E,F)

Hjemmelaget leverpotei på brød, bacon fra Rakkestad og crisp salat. Kr 185,- (E,M,HVETE,SP)

Kremet fisk- og skalldyrsuppe servert med laks fra Frøya og haneskjell. Fennikel crudite. Kr. 225,- (M,SP)

Skagensmørbrød, av reker og kreps i dillkrem med agurk. kr. 185,-(,SP,E,SR,M)

Rakfisk fra Haadem i Valdres, rødløk, rømme, rødbet, lefse og flatbrød. Kr. 190,-(HVETE)

Tårnhusets juleplatte; En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
Vi anbefaler å forhåndsbestille denne, da det må påregnes noe ventetid ved a la carte bestilling.
Kr 395,- (ved forhåndsbestilling kr 365,-)

Tårnhusets store julelunsj (må forhåndsbestilles);
En symfoni av kalde- og varme lunsjretter servert på tallerken til de få, og på fat til de mange.
***
Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler fra Holmsens og hjemmelaget, lun kirsebærsaus.
kr. 465,- pr person.

Desserter og søtt:
Dagens søte fra kjøkkenet. Kr. 95,- (M,E)

Riskrem av vår egen risgrøt kokt med ekte vanilje og vendt med pisket kremfløte,
servert med brente mandler fra Holmsens og hjemmelaget, lun kirsebærsaus. Kr. 145,-  (M)

Sjokoladetrøfler 75,-/3 stk (M)

Hjemmelaget vaniljeiskrem med vår egen sjokoladesaus 45,-/kule (M,E)

Barnas lunsj på Tårnhuset:
Risgrøt med sukker og kanel Kr. 95,- (M)

Ostesmørbrød
Røkt skinke, gulost og smør på hjemmebakt brød med tomat og agurksalat Kr. 89,- (M)

Meny

Vår meny endres i takt med sesongene og vi forsøker å bruke lokale produsenter der det er mulig og etter tilgang og kvalitet. Hver uke tilbys spesielt sammensatte menyer og til disse vil vår dyktige vinkelner sette sammen et vinforslag, for å komplettere måltidet. Vi tar forbehold om endringer og feil i menyer og priser på våre nettsider.

Meny